Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

H δόση στο ΔΝΤ και τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

-Δεν υπάρχει βάση για απόφαση μετά το σημερινό Eurogroup...

δήλωσε ελάχιστα λεπτά πριν η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.


Σύμφωνα με πληροφορίε που επιτείνουν την αγωνία των διαπραγματεύσεων οι σκληροί του IMF επιδιώκουν τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα ώστε να εγκρίνουν την οποιαδήποτε συμφωνία.

Πως εννοεί το ΔΝΤ την οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα; Η πρώτη αυστηρή προδιαγραφή που θέτει είναι οι πολιτικοί οι οποίοι θα συμμετέχουν σ΄αυτή να μην εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς είτε αυτά έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη-είτε πρόκειται να οδηγηθούν όπως θα συμβεί με κορυφαία στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ΔΝΤ διαθέτει στοιχεία φωτιά για δωροδοκίες κορυφαίων ελλήνων πολιτικών και είναι αποφασισμένο να καθαρίσει το τοπίο για ένα και μόνο λόγο: για να μπορέσει να πάρει πίσω τα λεφτά του, καθώς πλησιάζει η καθοριστική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου κατά την οποία πρέπει να καταβάλουμε την δόση των 1,6 δις ευρώ.

Ο Τσίπρας παρά την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε στο ΔΝΤ, σήμερα με την κα Μέρκελ ήταν αρκετά διπλωματικός, όπως δείχνουν και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι.

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Μας θέλετε κι εμάς on board, επιθυμείτε συνέχιση της συνεργασίας;
Τσίπρας: Σας θέλουμε και πρέπει να σας πω ότι εκτιμώ την ειλικρινή σας στάση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρή. Είστε οι μόνοι που έχετε κάνει κριτική, π.χ. για τον πολλαπλασιαστή. Ομως σας θέλουμε με όλες σας τις απόψεις και όχι μόνο a la carte. Να πείτε και την άποψή σας για το χρέος, και όχι μόνο για τα σκληρά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα