ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αντί για GREXIT, καλύτερα ALEXIT

Εδώ που μας έφτασαν -με σχεδιασμό ή από ανικανότητα, δεν έχει σημασία- δεν έχουμε άλλη επιλογή.  Πρέπει να τους αναγκάσουμε να αποχωρήσουν γιατί σε λίγο δεν θα βρίσκει ο παπάς να θάψει.    

Πρέπει με το μήνυμα που θα στείλουμε με το ΝΑΙ την Κυριακή να τους αναγκάσουμε να τα μαζέψουν και να επιστρέψουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από το οποίο λόγω της κρίσης ξέφυγαν για να μας διαλύσουν με τις πράξεις και παραλήψεις τους.

Να δούμε λίγο τα πρόσωπα που μας προτείνουν να ψηφίσουμε ΟΧΙ:


Η καλύβα έχει το …προνόμιο να έχει ενημερώσει αναλυτικά τους αναγνώστες για την ΑΠΟΛΥΤΗ απέχθεια που έχει η ομάδα της Αριστερής Πλατφόρμας για την συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαική ένωση.  Οριζοντίως και καθέτως, αριστερά και δεξιά.  Και μάλιστα διευκρινίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι αλλού υπάρχουν πολλαπλές εναλλακτικές επιλογές.  Αυτοί οι κομπανιέρος έκαναν απίστευτο μπούλινγκ στην υπογραφή Τσίπρα-Βαρουφάκη στις 20 Φλεβάρη.  Έστειλαν σαφέστατο μήνυμα στον Τσίπρα ότι τα μέτρα που προσπαθεί να περάσει δεν τα ψηφίζουν.  Και ο Τσίπρας υποτάχτηκε.  Νίκησαν οι της αριστερής πλατφόρμας κατά κράτος.  Αν θεωρήσουμε ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο. 

Οσο για την ΠτΒ που ενώ γράφω αυτές τις γραμμές έχω την ατυχία -μαζοχισμό μάλλον- να την ακούω στο ΣΚΑΙ να απειλεί ότι θα μας σώσει από την …απολυταρχία και στην ερώτηση «ζητάτε διευθέτηση ενός χρέους που θεωρείτε απεχθές και παράνομο» και γιατί αυτό δεν τοχρησιμοποίησα οι διαπραγματευτές σας,  απαντά ουγκα-γκα-γκα-γκί.  Και βρίζει την συμπαθή Κοσιώνη χυδαία.   Εικόνα ανθρώπου εντελώς  εκτός  εαυτού.  Και έκανε σαφές ότι δεν θέλει λύση συμβατή με τους δήθεν «θεσμούς» και αν κάνουμε το λάθος και ψηφίσουμε ΟΧΙ, θα μας γλιτώσει από τα δεσμά μας.  Για το καλό μας θα … Δεν περιγράφω άλλο γιατί με εξουθένωσε πλήρως!   Μακριά κι αλάργα. Ακούσαμε ότι όσοι λέμε ΝΑΙ είμαστε συνεργάτες των Γερμανών όπως στην κατοχή.

Οι ψεκασμένοι με υπερβαίνουν. Δεν θα γράψω τίποτα.

Και …όχι δεν θα σχολιάσω το …άλλο.  Δεν αντέχεται ούτε ως σκέψη.

Μια ετερόκλητη συμμαχία από την σταλινική παραδοσιακή αριστερά, τους ψεκασμένους και …

Ποτέ, από τις αρχές της δεκαετίας του 80 που ψηφίζω, δεν έχω αισθανθεί ότι η ψήφος μου στο ΝΑΙ θα πιάσει τόπο.  Για τη ζωή μας σε αυτό τόπο,  για την Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων πολιτών, για τη δημοκρατία που απειλείται.  Για την αποτροπή της φτωχοποίησης  και της απομόνωσης της χώρας.  Για να μην επικρατήσουν οι φανατικοί που ζούν για το διχασμό και προσπαθούν να τον χρησιμοποιήσουν για να μας κάτσουν μόνιμα στο σβέρκο αφού μας απομακρύνουν από την Ευρώπη.   Σε αυτά απαντά το ΝΑΙ.

Μια δημοκρατική κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους  για να πετύχει μια αξιοπρεπή συμφωνία μέσα στο Ευρώ και την ΕΕ.  Αφού διαφυλαχθεί το βασικό αγαθό της παραμονής μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.  Το ΝΑΙ θα επιτρέψει να επουλώσουμε τις πληγές πριν κακοφορμίσουν.

Ποιος να το πίστευε ότι θα αναγκαζόμαστε να γράφουμε και να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα.https://panosz.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα