Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Θα υπάρξει περαιτέρω «κούρεμα» στα collateral; - Τι θα γίνει με τον ELA;

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών ώθησαν κύκλους των θεσμών να επισημάνουν πως στο τραπέζι πλέον τίθενται και οι εξελίξεις και οι πιέσεις που ενδέχεται να υπάρξουν στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς κανένας δεν εξασφαλίζει πως η ΕΚΤ δεν θα αναλάβει δράση τις επόμενες ημέρες αν πεισθεί πως θα υπάρξει πάγωμα των συζητήσεων και μετά τις 18 Ιουνίου. 


Εξάλλου, ήδη προ ημερών πηγές της ΕΕ διέρρεαν πως εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι και την επόμενη Πέμπτη στο Eurogroup η ΕΚΤ θα συνεδρίαζε εκτάκτως για να δει την προοπτική της επιβολής Capital controls. Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι για Τρίτη, Τετάρτη, αλλά δεν αποκλείεται να επισπευσθεί κατά πολλές ώρες...
Σε κάθε περίπτωση οι επαΐοντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πρωτίστως για τον ELA που κρατά στη ζωή τις ελληνικές τράπεζες αλλά και για την εντεινόμενη πίεση, από την πλευρά των Γερμανών, να επιβληθεί από την ΕΚΤ περαιτέρω "κούρεμα" στα collateral, στα ενέχυρα δηλαδή των ελληνικών τραπεζών. Μέχρι σήμερα ο Ντράγκι αρνήθηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση, θέλοντας να μην εμπλακεί στις πολιτικές εξελίξεις. Τώρα όμως δεν αποκλείεται να ενδώσει στις πιέσεις και με τη σειρά του να σφίξει τον βρόχο στην ελληνική πλευρά, πιέζοντας με τον τρόπο αυτό για λύση-συμφωνία-υποχώρηση από την Αθήνα.

Από τη μεριά τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι ερμηνεύοντας την απάντηση Γιούνκερ δια διαρροών ως προς το μέλλον της διαπραγμάτευσης εκτιμούν πως δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη εντός της εβδομάδας και με τη σειρά τους καταγγέλλουν πως "ρόλος των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι ο εκφοβισμός της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα