Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μια ανάσα από τη ρήξη! Κυβέρνηση: Μας ζήτησαν μειώσεις μισθών, συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ – Ήταν αδιάλλακτοι, δήλωσαν αναρμόδιοι για αντιπροτάσεις

Άπραγη επιστρέφει στην Αθήνα η ελληνική αντιπροσωπεία μετά το ναυάγιο με τους δανειστές 
- Παρά την εμπλοκή στις τις διαπραγματεύσεις, Δραγασάκης και Γιούνκερ μιλούν για την ανάγκη συμφωνίας
 - Σκληρή ανακοίνωση της Κομισιόν
- ΔΝΤ: Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα του χρέους
- Παπαδημούλης: Όσοι προβλέπουν οριστική ρήξη, βιάζονται 
- ΙΣΚΡΑ: Καμία υποχώρηση σε αξιώσεις που εξοντώνουν τον ελληνικό λαό 
- Πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, προηγείται η Τετάρτη, ημέρα του Μάριο Ντράγκι και του... ELA


Ελλάδα και δανειστές στα χαρακώματα, ο κίνδυνος του Grexit όλο και πιο κοντά, η ελληνική αποστολή που αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και οι δυο πλευρές να αλληκατηγορούνται για το ποιος έκανε ή δεν έκανε πίσω. 
Στην Αθήνα επιστρέφει απόψε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική αντιπροσωπεία.

Μόλις 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
Η επιμονή των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ (κατά 1% του ΑΕΠ αντίστοιχα) δηλαδή για μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ ουσιαστικά έφερε το ναυάγιο και την αποχώρηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από τις συνομιλίες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βασικό σημείο διαφωνίας αναδείχθηκε το δημοσιονομικό κενό, το οποίο οι δανειστές προσδιορίζουν στο 2,5 του ΑΕΠ για το 2016. Η ελληνική πλευρά για την κάλυψή του πρότεινε μέτρα βέβαιης απόδοσης για το 1,9% του ΑΕΠ και διαρθρωτικές αλλαγές για την κάλυψη του 0,6% του ΑΕΠ.

Αλλά οι δανειστές αρνήθηκαν. "Οι προτάσεις μας καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα και ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία" ανέφερε σε δήλωσή του λίγο μετά το ναυάγιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Κυβερνητικές πηγές επανέλαβαν ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε και μεταφορά βασικών αγαθών στον υψηλό συντελεστή φορολογίας.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, επέμειναν στην αδιάλλακτη στάση τους και δήλωσαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να απαντήσουν στην πρόταση της ελληνικής πλευράς. Αυτό το είχε αναφέρει στη δήλωσή του και ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Και εδώ ήδη η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του iskra.gr ζητάει ρήξη, η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα και αρχίζει ένας νέος αγώνας δρόμου μέχρι την Πέμπτη, όταν συνεδριάζει το Eurogroup. 

Πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου, όμως, υπάρχει η Τετάρτη, όταν η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τον ELA. Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει να πιέσει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο, να κλείσει ακόμη περισσότερο τη στρόφυγγα της ρευστότητας.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα