Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ιδιωτικοποιήσεις: Μόνο ΔΕΣΦΑ δέχεται η ελληνική κυβέρνηση

Χωρίς ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, πέραν της πώλησης ποσοστού του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη SOCAR, από την οποία υπολογίζονται έσοδα 188 εκατ. ευρώ, παραμένει η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας.

Αντίθετα, για τη "μικρή ΔΕΗ" και τον ΑΔΜΗΕ δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά.


Εκείνο που περιλαμβάνεται ως δέσμευση είναι για την αγορά του ηλεκτρισμού να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για την αγορά προμήθειας, που σύμφωνα με την πρόταση “θα λαμβάνει υπόψη την πρόταση της ΡΑΕ για δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ”. Το νέο μοντέλο θα εφαρμοστεί εντός 9 μηνών.

Στη χονδρεμπορική υπάρχει πρόβλεψη για να εισαχθεί νέος μηχανισμός πληρωμής ισχύος για τους ηλεκτροπαραγωγούς για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2015 ύψους 112 εκατ. ευρώ.

-Για την αγορά του φυσικού αερίου αναλαμβάνεται η υποχρέωση να κατατεθεί νομοθεσία για την απελευθέρωση της αγοράς μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

-Για την ανεξαρτησία της ΡΑΕ γίνεται λόγος για πλήρη σεβασμό της κοινοτικής οδηγίας και του νόμου 4001/2011 με περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου ανεξαρτησίας.

-Για τις ΑΠΕ αναφέρεται ότι θα υπάρξει νέο πλάνο ανάπτυξης σε συνεργασία με τη γερμανική συμβουλευτική GIZ, που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015.

-Μέχρι τέλος του 2015 θα υπάρξει αποπληρωμή των οφειλών ύψους 200 εκατ. ευρώ από φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ προς τη ΔΕΗ.

-Για το ΕΤΜΕΑΡ θα υπάρξει νέο πρόγραμμα προσαρμογής μέσα σε 3 μήνες από την επίτευξη της συμφωνίας.

Προβλέπεται ένα νεό φιλόδοξο σχέδιο εφαρμογής της ενεργειακής αποδοτικότητας σε ιδιωτικές κατοικίες, κρατικά και δημοτικά κτίρια με στόχο την αναζωογόνηση του κλάδου των κατασκευών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Επιπροσθέτως, προβλέπεται νέο πλάνο αναβάθμισης των ηλεκτρικών δικτύων για τη βελτίωσης της απόδοσης, τη μείωση των διακοπών και τη μείωση του κόστους που θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, τη δημιουργία νέων πράσινων νησιών με μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ την ανάπτυξη νέων τεχνικών και λύσεων για έξυπνα δίκτυα σε συνεργασία με δίκτυα ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία τεχνολογικών πάρκων με αντικείμενη την τεχνολογία των έξυπνων δικτύων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα