Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του - Είπε πως νοιάζεται μόνο για τον ελληνικό λαό

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα αφού -όπως υποστήριξε- δεν μετέφερε σωστά τις θέσεις του στους Έλληνες πολίτες.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε νέες του δηλώσεις για τη χώρα μας, ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαστρέβλωσε τις θέσεις του καθώς μετέφερε στους ψηφοφόρους της πράγματα τα οποία ο ίδιος δεν είπε ποτέ στο Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η συζήτηση για την Ελλάδα, εντός της χώρας αλλά και εκτός, θα ήταν πιο εύκολη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς αυτά που στην πραγματικότητα της έχει προτείνει η Κομισιόν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κατηγορώ την ελληνική κυβέρνηση ότι λέει στον ελληνικό λαό πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με τα όσα έχω πει στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Μάλιστα, υποστήριξε πως η Κομισιόν ήταν ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στον ηλεκτρισμό, ενώ όπως σημείωσε είχε προτείνει άλλους τρόπους για να βελτιωθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός, μεταξύ των οποίων ήταν και μια «μικρή μείωση» στις αμυντικές δαπάνες. 

Την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε ακόμη πως δεν είχε επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα μετά την Κυριακή, λόγω της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις, ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ενδιαφέρεται για τον ελληνικό λαό και όχι για την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν νοιάζομαι για τον ελληνική κυβέρνηση αλλά νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πολλοί Έλληνες πολίτες υποφέρουν περισσότερο από ότι άλλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σουλτς: «Είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης Τσίπρα»


Από την πλευρά του, σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών συνέστησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις».

«Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση του "φτάνει!", και ο ίδιος είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα, πρέπει η καλή πολιτική να σκέφτεται το αποτέλεσμα» δηλώνει ο κ. Σουλτς στο «Spiegel online».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε ότι «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά, αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

Τέλος, σημείωσε πως ο κ. Γιούνκερ έκανε «κοινωνικά ανεκτές» προτάσεις και πρόσθεσε: «Καμία περικοπή των ελληνικών ελάχιστων συντάξεων, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ. μια υψηλότερη ηλικία για σύνταξη. Καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και εξοικονόμηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό».

Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων ζητά από τον Τσίπρα να... εκπαραθυρώσει τον Βαρουφάκη!


Την ώρα, δε, που ο υπουργός των Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, «σαρώνει» εκ νέου τα διεθνή ΜΜΕ, με δηλώσεις και συνεντεύξεις του για την πορεία της διαπραγμάτευσης, «φωνές» από τη Γερμανία εγείρουν εκ νέου ζήτημα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα έπρεπε να δείξει στην ευρωζώνη το σοβαρό του ενδιαφέρον για σταθεροποίηση της χώρας του, με το να απολύσει τον υπουργό Οικονομικών του» δήλωσε ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο κ. Βαρουφάκης μπλοκάρει με ύβρεις και κόλπα την πιθανότητα για μια συνεννόηση, σχολίασε ο κ. Λίντνερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Προσέθεσε, δε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να διαλέξει: «Θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί με τον Βαρουφάκη την ευρωζώνη ως χώρο για παιχνίδι ή επιστρέφει στο τραπέζι των σοβαρών συζητήσεων;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα