Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ενιαίο βιβλίο για Γυμνάσιο και Λύκειο εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Όπως τόνισε στην Καθημερινή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, σήμερα «η ύλη παρουσιάζεται ξεκάρφωτα σε κάθε τάξη». Με το νέο σύστημα «ο μαθητής θα μπορεί να ανατρέχει σε προηγούμενα κεφάλαια για να καλύπτει τα κενά του, θα μπορεί να αφομοιώνει τις γνώσεις σε βάθος τριετίας και όχι όπως τώρα με απλή αποστήθιση της ύλης».

Την υιοθέτηση ενιαίου βιβλίου σε κάθε βασικό μάθημα για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου εξετάζει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.


Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», η υιοθέτηση του ενιαίου εγχειριδίου μπορεί να συμβάλει στην αντικατάσταση της παπαγαλίας με τη «χαρά της γνώσης και της κατανόησης» και να γίνει το σχολείο «πολύπλευρα ελκυστικό».

Ο κ. Μπαλτάς λέει πως το βιβλίο θα καλύπτει τις βασικές έννοιες κάθε μαθήματος, μειώνοντας στο μέτρο του δυνατού την περίφημη «διδακτέα ύλη» και λαμβάνοντας υπόψη – ανάλογα με την ηλικία – τις προεκτάσεις και τις εφαρμογές στην καθημερινότητα.

Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ακόμα πως σε διάστημα λίγων μηνών αναμένεται να είναι έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «που θα τεθεί σε πλατιά και συστηματική διαβούλευση πριν λάβει την τελική του μορφή».skai.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα