Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ξεκίνησε η τριμερής Μέρκελ-Ολάντ-Γιουνκέρ: Και η Ελλάδα στην ατζέντα


Σε εξελιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Βερολίνιο η τριμερής συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ, η οποία αναμένεται να προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γραμμή των Ευρωπαίων απέναντι στις θέσεις της Ελλάδας. 


Να σημειωθεί ότι η συνάντηση λαμβάνει χώρα στην γερμανική πρωτεύουσα, με φόντο τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην γαλλική Le Monde, σε άρθρο του στην οποία ζήτησε πολιτική λύση για το ζήτημα της Ελλάδας με τους δανειστές.

Ωστόσο, οι τρεις ηγέτες συναντώνται χωρίς στην τριμερή να υπάρχει επισήμως στην ατζέντα τους το θέμα της Αθήνας, ωστόσο, όπως είχε δηλώσει και το Σάββατο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, το ζήτημα της Ελλάδας, όπως είναι αναμενόμενο, θα συζητηθεί. 

Σύμφωνα με την Liberation, οι τρεις ηγέτες ξεκίνησαν την συνάντησή τους στις 17:15, όπου αναμένεται να συνομιλήσουν με βιομηχάνους, ενώ πριν από το δείπνο εργασίας που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρόκειται γύρω στις 18:00 να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις χωρίς να τους δεχθούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Στο αποψινό δείπνο εργασίας συμμετέχουν ακόμη οι επικεφαλής των είκοσι μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης (European Roundtable of Industrialists, ERT), καθώς κεντρικό θέμα θα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή και η θέση της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Πριν από μερικές ώρες, πάντως, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα ανάμεσα σε Μέρκελ, Τσίπρα και Ολάντ, το οποίο έγινε σε «εποικοδομητική ατμόσφαιρα», χωρίς, όμως, να γίνει γνωστό το περιεχόμενό του. http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα