ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...


Στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με το δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνηση ...
θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εντός των επόμενων ωρών.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, στις 4 τα ξημερώματα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έγκριση της Βουλής της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα.


Η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε οτι πρόκειται για την πρώτη σχετική απόφαση στην μεταπολίτευση και ότι αφ´ ενός η ίδια είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση και αφ´ ετέρου ο κ. Παυλόπουλος είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε με νόημα ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του  όπως επιβάλει το Σύνταγμα και κατέληξε:

«Ας μην ξεχνάμε ότι η αρχαία Ελλάδα υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας».

Στην αντίληψη αλληλεγγύης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παραμένει προσηλομένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ απορρίπτει ότι οι φήμες περί παραίτησής του έχουν την οποιαδήποτε βάση. Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρακολουθεί στενά από το γραφείο του στην Ηρώδου Αττικού τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ την Παρασκευή το βράδυ αποχώρησε μετά τις τρεις τα ξημερώματα.
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τςίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την απόφασή του να διενεργηθεί δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου με θέμα την αποδοχή ή την απόρριψη των προτάσεων των δανειστών. Την επόμενη ημέρα, λίγο μετά την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ουσιαστικά αποδοκίμαζε την απόφαση του πρωθυπουργού, έντονη υπήρξε η φημολογία περί σκέψεών του για παραίτηση. Στο μεταξύ είχε γίνει γνωστό ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, με τον οποίο τον συνδέει στενή πολιτική και φιλική σχέση.

Η αντίδραση των συνεργατών του κ. Παυλόπουλου ήταν άμεση. "Πρόκειται για ανοησίες", σημείωναν οι κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι οποίοι υπογράμμιζαν ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 θα δεχθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν το επικείμενο δημοψήφισμα, ενώ δεν αποκλείεται με αυτή την ευκαιρία να ο κ. Παυλόπουλος να εξηγήσει και το γιατί δεν μπορεί να μην υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, μετά την απαιτούμενη έγκριςη από τη Βουλή.

Πάντως την Πέμπτη ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε ττην σταθερή στίρηξή του στην διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού. 

Σε παρεμβάσεις του την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παυλόπουλος είχε επισημάνει: «Όταν ανήκεις στην Ευρώπη, μένεις στην Ευρώπη. Και αγωνίζεσαι να την αλλάξεις».

Τέλος σε άλλη παρέμβασή του έκανε λόγο για «αντίληψη αλληλεγγύης που πρέπει, οπωσδήποτε, να εμπεδωθεί επιτέλους και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού αυτή είναι η βασική αρχή, πάνω στην οποία θεμελίωσαν οι ιδρυτές της, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα