Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

MIA ΓΡΑΒΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΡΕΝΤΣΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...

Μία γραβάτα έκανε δώρο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά ...

την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων κοινών τους δηλώσεων, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη γείτονα χώρα.





Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τη στιγμή που έδωσε, εθιμοτυπικά, το δώρο του στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Βλέπω ότι δεν φοράτε γραβάτα. Ωστόσο, είχατε πει ότι φορέσετε γραβάτα όταν θα βρείτε λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Εγω θέλω να δώσω ένα χέρι βοήθειας στην Ελλάδα, που δεν σημαίνει ότι της δίνω 100% δίκιο, αλλά θέλω να είναι ένα ειλικρινές χέρι βοήθειας. Και έτσι, όταν θα έρθει η στιγμή να τελειώσει η κρίση, η οποία και θα τελειώσει, ο Αλέξης να φορά μια ιταλική γραβάτα».



Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαμογέλασε και απάντησε: «Ευχαριστώ πολύ. Υπόσχομαι να τη φορέσω, όταν θα βρούμε την κοινά αποδεκτή λύση με την Ευρώπη».



«Χαίρομαι που ο Έλληνας πρωθυπουργός η πρώτη γραβάτα που θα φορέσει θα είναι ιταλική» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.



Η γραβάτα φέρει το «οικόσημο» της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ που έληξε, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. 



Ο κ. Τσίπρας, με τη σειρά του, δώρισε στον Ιταλό πρωθυπουργό ένα CD με τραγούδια από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.



Μετά το δώρο του Ιταλού πρωθυπουργού ακολούθησε καταιγισμός σχολίων στο Twitter με δεκάδες Ιταλούς χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης να χαρακτηρίζουν «γκάφα» την επιλογή Ρέντσι.



«Κακόγουστο δώρο η γραβάτα. Στη Ρώμη η γραβάτα συνδέεται με χρέη», γράφει ένας χρήστης του Twitter και ακολουθεί δεύτερο σχόλιο που αναφέρει: «Ο Τσίπρας θα έπρεπε να χαρίσει στον Ρέντσι κρατικά ομόλογα».



Την ίδια ώρα, ένας χρήστης γράφει: «Κάποιος να πει στον Τσίπρα ότι οι τοκογλύφοι που σε πνίγουν λέγονται γραβατομένοι. Τη γραβάτα του Ρέντσι να τη δώσει στην Μέρκελ και τον Γιούνκερ». 



Ακόμα ένας ενοχλημένος Ιταλός επισημαίνει: «Ο Ρέντσι αντί να βγάλει τη δική του γραβάτα, χαρίζει μία στον Τσίπρα» και ακολουθεί ένας ακόμα με ανάρτηση που αναφέρει: «Το να χαρίσει μία γραβάτα στον πρωθυπουργό μίας χώρας που πνίγεται είναι γκάφα. Ντράπηκα». Στο ίδιο μήκος κύματος ένα ακόμα σχόλιο γράφει: «Ντροπιαστικό και προκλητικό το δώρο του Ρέντσι», ενώ άλλοι παρομοιάζουν τη γραβάτα με κρεμάλα. 



Πάντως, οι πολύ παρατηρητικοί εντόπισαν ακόμα ένα «φάουλ» στο δώρο του Ρέντσι: Ο φάκελος που χρησιμοποίησε για να βάλλει μέσα την γραβάτα, ήταν από την εποχή... της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ, που όμως έληξε πριν ένα μήνα... Προφανώς ο φάκελος ήταν στο... στοκ της ιταλικής κυβέρνησης και είπαν να μην πάει χαμένος!










http://fimotro  βίντεο εδώ στο protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα