ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Guardian για Βαρουφάκη: Παλτό εμπόρου ναρκωτικών και ύφος τραγουδιστή των 90s

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απασχόλησε ιδιαιτέρως τα βρετανικά Μέσα τη Δευτέρα, όχι μόνο για το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Βρετανό ομόλογό τους αλλά και για τις στιλιστικές του επιλογές.
Σε πρόσωπο των ημερών έχει αναδειχθεί ο οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.

Η συνάντησή του κ. Βαρουφάκη τη Δευτέρα με τον Βρετανό ομόλογό του απασχόλησε έντονα τα βρετανικά ΜΜΕ, όχι μόνο από πολιτικοοικονομική αλλά και από στιλιστική σκοπιά.
Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, όπου από τον τίλο κιόλας η συντάκτρια Imogen Fox δίνει τα εύσημα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για την τόλμη του να εμφανιστεί στη Downing Street με δερμάτινο παλτό και "φιγουράτο" πουκάμισο.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για κούρεμα α λα Ιούλιος Καίσαρας και ύφος τραγουδιστή της δεκαετίας του 1990 και του δίνει υποψηφιότητα για τον τίτλο του πιο καλοντυμένου.
"Αν θέλετε σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναζητήστε την αλλού. Αλλά αν επιθυμείτε στιλιστική ανάλυση για την ημέρα που ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης πέρασε το κατώφλι του αριθμού 10 της Downing Street, σαν να πρόκειται για τον Σον Ράιντερ των Black Grape που τραγουδούσε It’s Great When You’re Straight ... Yeah, τότε πάρτε θέση", ξεκαθαρίζει εξ' αρχής στο κείμενό της.
"Από τη μία, βλέπει κανείς τον Βρετανό υπουργό με το κοστούμι του και από την άλλη τον Έλληνα ομόλογό του με το κούρεμα α λα Ιούλιος Καίσαρας, με ένα κοστούμι που του έπεφτε καλά, ένα πουκάμισο με έντονο μπλε χρώμα που θα άρμοζε για μία εμφάνιση στην παμπ Wetherspoon και ένα παλτό εμπόρου ναρκωτικών της δεκαετίας του 1990" γράφει η βρετανίδα συντάκτρια, ειδική σε θέματα μόδας και σχολιάστρια των εμφανίσεων στο κόκκινο χαλί.

"Το ξυρισμένο κεφάλι, τα πόδια ανοιχτά, τα χέρια στις τσέπες, η στάση του πορτιέρη και το χαμόγελο τόνιζαν το look" προσθέτει.
Τέλος, εξηγεί, ότι η επιλογή του κ. Βαρουφάκη μπορεί να μην είναι κατακριτέα, αλλά "όποιος δεν βρίσκει την ενδυματολογική επιλογή του άτοπη και λίγο περίεργη για την περίσταση, ψεύδεται".
Πάντως, αναγνωρίζει στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών αυτοπεποίθηση, καθώς τη στιγμή που όλοι παρουσιάζονται σε μία συνάντηση με κοστούμια, εκείνος επέλεξε να πει "όχι" σε μία συντηρητική επιλογή.
Γι αυτό του λέει "μπράβο" για το διαφορετικό στυλ του και επισημαίνει πως η διεθνής πολιτική σκηνή καλωσορίζει έναν νέο υποψήφιο για τον τίτλο του πιο καλοντυμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα