Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μετά το Eurogroup: Σε βαθιά νερά η κυβέρνηση το επόμενο τετράμηνο


Η δήλωση του Eurogroup ΕΔΩ 

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις αναλυτικά ΕΔΩ 



Ανηφορικός είναι ο δρόμος που καλείται να διανύσει η κυβέρνηση το επόμενο τετράμηνο, καθώς, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους το νέο συμβόλαιο. 

«Στους επόμενους τέσσερις μήνες θα πρέπει να δώσουμε ένα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος, ενώ αναφορικά με την επανεμφάνιση του όρου «μνημόνιο» στις ανακοινώσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ υποστήριξε ότι «είναι δικαίωμά τους αλλά εμείς έχουμε δεσμευτεί στο λαό ότι έχει τελειώσει το μνημόνιο και δεσμευόμαστε για τα κείμενα που υπογράφουμε εμείς». 

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες πώς θα ενεργήσει στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, του ΕΝΦΙΑ, των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων χρεών κλπ. σημειώνοντας ότι θα επανεξεταστεί τόσο ο χρόνος όσο και το περιεχόμενο των υπό κατάθεση νομοσχεδίων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στις προτεραιότητες από την Τρίτη είναι το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για τους επόμενους μήνες, το οποίο παραμένει ως πρόβλημα, καθώς δεν επιλύθηκε με τη σημερινή συμφωνία. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη συμφωνία υπάρχει και σειρά άλλων γκρίζων σημείων που μένουν να διευκρινιστούν όπως το γενικόλογο «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε δε ότι το σημερινό Eurogroup αποφάσισε πως «σήμερα είναι η αρχή μιας νέας διαδικασίας». Κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή το πώς θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Σημείο καμπής για την Ελλάδα και για την Ευρώπη χαρακτηρίζουν εξάλλου άλλοι κυβερνητικοί κύκλοιτη συμφωνία στο Eurogroup για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, αποσαφηνίζοντας πάντως ότι στο κείμενο της συμφωνίας υπάρχουν και θέσεις με τις οποίες η Αθήνα δεν συμφωνεί, και θα καταβάλει προσπάθεια να τις τροποποιήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα