Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Στ. Μάνος: «Οι Δήμαρχοι θεωρούν τον Ελληνικό λαό ηλίθιο»!

Δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα, το θέμα που προέκυψε, ξαφνικά, από τα "αλληλοτιτιβίσματα" του νυν Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και του πρώην Υπουργού, Στέφανου Μάνου, μετά την πρόταση του δευτέρου, για χρηματοδότηση των Δήμων απευθείας από τους δημότες, μέσω της καθιέρωσης ειδικού ανταποδοτικού δημοτικού τέλους.
Έτσι, μετά την αντίδραση των Δημάρχων, ο Στέφανος Μάνος επανήλθε και με νέο "τιτίβισμά" του, κάνει λόγο για Δημάρχους, που «εκλαμβάνουν τον Ελληνικό λαό ως ηλίθιο», τονίζοντας, ταυτόχρονα, πως με την υιοθέτηση της πρότασής του, «η ρεμούλα με τα λεφτά του δημοσίου θα περιοριστεί» κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους Δημάρχους για σκόπιμη κακοδιαχείριση. 


Η ανάρτηση
«"Ανάστατοι" δήμαρχοι εμφανίστηκαν στο MEGA για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση μου να χειραφετηθούν οι δήμοι και να πάψουν να εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση. "Δεν αντέχουν άλλα βάρη οι πολίτες!" έλεγαν εκλαμβάνοντας τον Ελληνικό λαό ως ηλίθιο. Διότι η πρόταση μου προβλέπει την κατάργηση όλων των φόρων στην ακίνητη περιουσία και την καθιέρωση ανταποδοτικού δημοτικού τέλους (που θα περιορίσει τη συνολική επιβάρυνση των πολιτών). 
Η αντίδραση των δημάρχων είναι απόδειξη ότι η εφαρμογή της πρότασης μου συμβαδίζει με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει τη διαπλοκή και διαφθορά. 
Όταν οι δημότες θα χρηματοδοτούν τους δήμους (και τους δημάρχους) θα υπάρχει στενός έλεγχος από τους ίδιους τους δημότες. Οι δήμαρχοι θα είναι καθημερινά υπόλογοι στους δημότες. Η ρεμούλα με τα λεφτά του δημοσίου θα περιοριστεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα