Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Επιστροφή στην αναλογική τηλεόραση για τα χωριά της Ελλάδας!

Μετά τη Μυτιλήνη, που αρνήθηκε να κατεβάσει τους αναλογικούς πομπούς, όπως έδωσε εντολή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, και ο Δήμος Καστοριάς με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως έθεσε σε επαναλειτουργία τους αναλογικούς πομπούς σε ορισμένα σημεία του νομού για τους κατοίκους των χωριών που δεν έχουν ψηφιακό σήμα. Μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση από τον πάροχο δικτύου της Digea, με μετόχους τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά οι ορεινές περιοχές της χώρας δεν έχουν τηλεόραση! Κανονικά, μέχρι τον Μάρτιο του 2015 πρέπει να έχει σβήσει οριστικά το αναλογικό σήμα. Στην Ελλάδα,
όμως, όπου η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επέλεξε να παραδώσει τις ψηφιακές συχνότητες στην κοινή εταιρεία των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, επιστρέφουμε στην ασφάλεια της αναλογικής τηλεόρασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην Κρήτη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου είναι έντονες οι διαμαρτυρίες μετά το σβήσιμο του αναλογικού σήματος στις 6 Φεβρουαρίου. Στην Κρήτη ολόκληρες περιοχές δεν έχουν σήμα και ήδη ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά, με εξώδικό του στην ΕΕΤΤ και στην Digea, ζητάει να μη σταματήσει η αναλογική εκπομπή, ενώ με επιστολή του δημάρχου στον νέο υπουργό Γ. Σταθάκη ζητείται η άμεση παρέμβασή του. Προβλήματα «μαύρης οθόνης» έχουν και στη Ρόδο, όπου αρκετοί οικισμοί δεν έχουν τηλεόραση λόγω της ψηφιακής μετάβασης στο νησί. Οι αρμόδιοι φορείς διαμαρτύρονται, επιμένοντας πως οι κεραίες που έχουν τοποθετηθεί δεν επαρκούν για την κάλυψη ολόκληρου του νησιού.

 Διαμαρτυρία και από τη Σάμο
Χωρίς τηλεόραση έχει μείνει και η Σάμος. Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, με επείγουσα επιστολή του στον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ελλιπή κάλυψη στο νησί της Σάμου, ιδιαίτερα στο βορειοανατολικό τμήμα. Και ζητάει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, με οποιονδήποτε τρόπο. «Λόγω της ελλιπούς κάλυψης του νέου δικτύου, δεν έχουν πλέον καθόλου σήμα, ούτε καν το αναλογικό σήμα κακής ποιότητας (παρεμβολές κ.λπ.) που είχαν στο παρελθόν», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα