ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συνεδρίαση θρίλερ του κυβερνητικού συμβουλίου

Συμβιβασμός που θα επιτρέπει την εφαρμογή του σκληρού πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος η «γραμμή» της κυβέρνησης για το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου - Η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, δηλώνει κυβερνητική πηγή - Αισιόδοξη η κυβέρνηση ότι μέχρι την Δευτέρα θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις

Αισιοδοξία ότι μέχρι την Δευτέρα θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των τριών θεσμών εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 




Κατά την συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες λίγο πριν τη 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, έγινε ενημέρωση του Συμβουλίου από τον πρωθυπουργό καθώς επίσης και από τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά. Λίγο μετά τις 11.30 τη νύχτα έφθασε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης που ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.  Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα όσα έγιναν στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ σημειώνοντας ότι ήταν πολύ καλό το κλίμα της διαπραγμάτευσης. Γενικότερα εκτίμησε η ίδια πηγή υπάρχει παγκόσμιο κλίμα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης. Οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων έχουν αρχίσει ωστόσο η διαπραγμάτευση γίνεται στο πολιτικό επίπεδο. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ενταθούν οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης με επαφές με κυβερνήσεις και αξιωματούχους της Ευρωπαικής Ένωσης προκειμένου να βελτιωθεί η θέση της χώρας, να κλειδώσουν οι συμμαχίες, να πεισθούν οι επιφυλακτικοί και να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις. 

Η κυβέρνηση υπογραμμίζει με ικανοποίηση ότι στο εσωτερικό της χώρας δεν πέρασε το κλίμα της καταστροφολογίας -πχ ότι μετά την αδυναμία συμφωνίας την Τετάρτη θα γινόταν χαμός στην οικονομία. Συνέβαλε σε αυτό, εκτιμά, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Νταίσενμπλουμ μετά την οποία υπήρξε μετατόπιση του άξονα των συζητήσεων από το «εφαρμόστε το μνημόνιο» στην «αναζήτηση συμβιβασμού ανάμεσα στο παλαιό πρόγραμμα και στο νέο που προτείνει η κυβέρνηση». 

Στην συζήτηση που έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συμφώνησαν στο Eurogroup της Δευτέρας να επιδιωχθεί συμφωνία επί τη βάση ενός συμβιβασμού που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τον σκληρό πυρήνα του προγράμματός της όπως τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποκατάσταση του του εργασιακού πλαισίου καθώς επίσης και την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ ο κ. Τσίπρας ήταν έτοιμος για συζήτηση επί όλων των θεμάτων με φακέλους ακόμη και με στοιχεία για την ιδιοκτησία των δικτύων και των υποδομών σε άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά δεν χρειάστηκε. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα