Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Εκλογή ρεκόρ (;) της Ζωής ως Προέδρου της Βουλής

Την Κυριακή οι προγραμματικές - Τα μεσάνυχτα της Τρίτης η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 11 το πρωί, ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των επτά αντιπροέδρων του κοινοβουλίου - Το απόγευμα της Κυριακής η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στην Ολομέλεια

Το ρεκόρ που κατέχει ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απειλεί να καταρρίψει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου προέδρου της Βουλής.


Ηδη, εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (149 βουλευτές) που την έχει προτείνει, την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητά της έχουν εκφράσει οι ΚΟ της ΝΔ (76), του ΠΑΣΟΚ (13) των ΑΝΕΛ (13) και του «Ποταμιού» (17). Υπο αυτά τα δεδομένα η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορεί να λάβει εως και 268 ψήφους έναντι των 223 που είχε λάβει ο κ. Μεϊμαράκης τον Ιούνιο του 2012.

Η ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 11 το πρωί, ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των επτά αντιπροέδρων του κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη δικαιούται τρεις θέσεις αντιπροέδρων για τις οποίες προτείνει τους: Αλέξη Μητρόπουλο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννη Μπαλάφα.
Η ΝΔ για την θέση του Δ’ αντιπροέδρου προτείνει τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Μια θέση αντιπροέδρου δικαιούται η Χρυσή Αυγή αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα υπόλοιπα κόμματα θα καταψηφίσουν και πιθανότατα η καρέκλα θα μείνει «ορφανή».

Το Ποτάμι θα προτείνει τον κ. Σπύρο Λυκούδη και το ΚΚΕ τον κ. Γιώργο Λαμπρούλη.

Την Κυριακή με την ομιλία του πρωθυπουργού οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης


Ανατροπή στον αρχικό κοινοβουλευτικό προγραμματισμό της κυβέρνησης φαίνεται πως φέρνουν οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα οι προγραμματικές δηλώσεις να πάρουν μικρή αναβολή 24 ωρών. 

Η πρώτη ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στην Ολομέλεια που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων θα γίνει τελικά το απόγευμα της Κυριακής – αντί του Σαββάτου – ενώ η διαδικασία θα κλείσει με την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων που επιφέρει ο ευρωπαϊκός μαραθώνιος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να επιτύχουν νέα συμφωνία με τους δανειστές, η κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει στο Σώμα τον δικό της «οδικό χάρτη». 

Στην πράξη, το τριήμερο των προγραμματικών αποτελεί για την κυβέρνηση την πρώτη άσκηση ισορροπίας μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών της και των ενδεχόμενων νέων δεδομένων που δημιουργούν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. 

Εταίροι, βουλευτές και κοινωνία θα έχουν το βλέμμα τους καρφωμένο στην Ολομέλεια προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις των υπουργών για το ζήτημα του χρέους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επαναπροσλήψεις, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επαναφορά του κατώτατου μισθού, τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» κ.α.
Αναφορικά με το διαδικαστικό, την Κυριακή θα υπάρξει μόνο η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. 

Από την Δευτέρα εως το απόγευμα της Τρίτης θα τοποθετηθούν υπουργοί και βουλευτές ενώ από το απόγευμα της Τρίτης θα τοποθετηθούν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την τελική ομιλία του πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει η ψηφοφορία.


Να σημειωθεί ότι καθ όλη την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης θα είναι παρόντες και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά την σχετική άδεια που έδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα