Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Και η ΝΔ στηρίζει για Πρόεδρο "το ιστορικό στέλεχός της"

Της Μαρίνας Μάνη 

Το Ποτάμι & το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον (επίσης συνταγματολόγο) Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει τη δυνατότητα να υπερψηφιστεί αύριο από τουλάχιστον 238 βουλευτές, καθώς στους 162 της συγκυβέρνησης προστίθενται οι 76 της ΝΔ. 

Η Συγγρού ξεκαθάρισε ότι θα δώσει θετική ψήφο στον πρώην υπουργό «και ιστορικό στέλεχος» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης. 


Όπως σημειώναμε νωρίτερα, στους κόλπους της ΝΔ η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύεται ως «γενναίο άνοιγμα» στον καραμανλικό στρατόπεδο. «Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δεν δέχθηκε να προταθεί για το ύπατο αξίωμα αλλά δεν θα αρνηθεί θετική ψήφο στον πρώην έμπιστο συνεργάτη τόσο του ιδίου όσο και του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας», ήταν το πρώτο σχόλιο από συνομιλητές του πρώην προέδρου του κόμματος.

Είναι ενδεικτικό το σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου στο twitter: "Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εξαιρετική  κι εθνικά ωφέλιμη επιλογή του στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου"...

Με δικό του... τιτίβισμα ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε:  "Φίλε Προκόπη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαμογελάει από ψηλά. Θεός και λαός μαζί σου. Καλή εκλογή. Γράψε ιστορία!»...

Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου  της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό.

Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του».

Αντιπρόταση με επίσης ...συνταγματολόγο

Το Ποτάμι αντέδρασε αμέσως, αφήνοντας να διαρρεύσει η πρόθεσή του ότι δεν θα υπερψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο και θα προτείνει τον (επίσης συνταγματολόγο) Νίκο Αλιβιζάτο.

Λίγο αργότερα και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή που εξέδωσε γνωστοποιεί πως μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφάσισε «να μην ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» για την Προεδρία της Δημοκρατίας «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς». Αντίθετα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τον συντονισμό των κινήσεών της με την ΚΟ του Ποταμιού στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κατόπιν τούτου, κοινή πρόταση των δύο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Η Χ. Τρικούπη αρχικά στάθμιζε με εμφανή αμηχανία τα δεδομένα. Όπως μετέδιδε νωρίτερα το capital.gr, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να μην στηρίξει τον κ. Παυλόπουλο αλλά να συνταχθεί με το Ποτάμι υπέρ του κ. Αλιβιζάτου. 

Η πρώτη αντίδραση από τον βουλευτή του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ήταν ειρωνική και ενδεικτική: "Θα προτείνω στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει τον άνθρωπο που απορρύθμισε τη δημόσια διοίκηση", σχολίασε στο twitter...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα