ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Δεν θα έρθει αύριο η τρόικα

«Ο λαός καλείται να ολοκληρώσει το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας και τον τερματισμό του φόβου» - «Από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση την επιστροφή στην αξιοπρέπεια»  - Μετά από απαίτηση των ξένων ΜΜΕ έκανε δήλωση και στα αγγλικά


Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στην Κυψέλη στις 10:49 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Εξερχόμενος της αίθουσας δήλωσε: «Να ζητήσω συγγνώμη από τα μέσα και τους δημοσιογράφους. Όλοι θέλετε να καταγράψετε μια δήλωση αυτή την ιστορική ημέρα. Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα. Το δίλημμα είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα για να συνεχίσει το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά, που προβλέπει περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση της φορολογίας, απελευθέρωση των πλειστηριασμών και συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής λιτότητας, ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει με ασφάλεια όσα αξίχει ο ελληνικός λαός, δηλαδή αξιοπρέπεια και κοινωνική συνοχή. Είμαι αισιόδοξος, σήμερα θα είναι μία ιστορική μέρα, Η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει».


Μετά από απαίτηση μάλιστα πολλών δημοσιογράφων από ξένα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δήλωση και στα αγγλικά, ενώ λόγω του συνωστισμού αναγκάστηκε να ανέβει σε μια καρέκλα για να ακούγεται καλύτερα και από όλους!

Γενικά πάντως στο εκλογικό κέντρο γινόταν χαμός από δημοσιογράφους, κάτι μάλιστα που στάθηκε αιτία να καθυστερήσει να φτάσει στην αίθουσα που ψήφιζε ο κ. Τσίπρας, ενώ μετά την έξοδό του από αυτήν δημιουργήθηκε ένας κλοιός από φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να μην φαίνεται καν ώσπου να ανέβει στην καρέκλα.  

Όταν δε ακούστηκερ από κάποιους να φωνάζουν «υπομονή» έως ότου πα΄ρουν θέση όλοι γύρω του, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Πέντε χρόνια κάνουμε υπομονή, δεν πειράζει λίγο ακόμη».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα