Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Βάλυ Λιόλιου: Απαιτούνται κίνητρα και δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η ύπαρξη κινήτρων και επαρκούς δικτύου σταθμών φόρτισης θα βοηθήσουν στην ταχεία ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, σύμφωνα με την κα Βάλυ Λιόλιου, ειδικός στέλεχος της ΔΕΗ και υπεύθυνη του τομέα ηλεκτροκίνησης, η οποία μίλησε στην εκπομπή SBC Energy και τον Γενικό Διευθυντή του Energypress και δημοσιογράφο Θοδωρή Παναγούλη.
Τα κίνητρα αυτά θα μπορούσαν να είναι αφενός οικονομικά και φορολογικά και αφετέρου περιβαλλοντικά, όπως πχ η διευκόλυνση κυκλοφορίας ηλεκτρικών ΙΧ στο Κέντρο της πόλης και η ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου φορτιστών σε αστικό επίπεδο/αστικές οδούς.
Εν κατακλείδι, η κα Λιόλιου σχολίασε ότι η ηλεκτροκίνηση «κουμπώνει» με την παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη της κας Λιόλιου και στην ενότητα ENERGY TV του Energypress


Παράλληλα, στην εκπομπή αναλύθηκαν θέματα ελληνικής επικαιρότητας, όπως τα σενάρια για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις μετά την προκήρυξη των εκλογών, το νέο σύστημα διασφάλισης ισχύος στον ηλεκτρισμό (νέα ΑΔΙ), αλλά και την επίδραση που θα έχει στην αγορά η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την αυτοπαραγωγή και το net metering.
Όσο για τις διεθνείς εξελίξεις, αναλύθηκε η απόφαση της ισραηλινής Επιτροπής Ανταγωνισμού να «χωρίσει» τα κοιτάσματα Λεβιάθαν και Ταμάρ, καθώς και η 10πλάσια διείσδυση των φ/β στην Τουρκία το 2015.
Η εκπομπή SBC Energy, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Διευθυντής του Energypress δημοσιογράφος Θοδωρής Παναγούλης, μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο κανάλι SBC και καταγράφει και παρουσιάζει τις εξελίξεις, τις τάσεις, τις εταιρείες και τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στον τομέα της ενέργειας και διαμορφώνουν την "ενεργειακή ατζέντα" σε επίπεδο οικονομίας, επιχειρηματικότητας, αγοράς, θεσμών, τεχνολογίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα από ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις, έρευνες, η εκπομπή παρακολουθεί στενά τόσο τις κυβερνητικές και ρυθμιστικές  αποφάσεις που αφορούν τον κλάδο, όσο και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, των συλλογικών φορέων, της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας.
Δείτε ολόκληρη την 10η εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα