Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κλειδώνει (;) η υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου και ανοίγει ο δρόμος για νέο Επίτροπο

Της Νίκης Ζορμπά

Ο κύβος στην Κουμουνδούρου για τον διάδοχο του Καρόλου Παπούλια στην Ηρώδου Αττικού, φέρεται να έχει ριφθεί - σε συνεννόηση και με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο. 

Το όνομα αυτού, κατά πληροφορίες: Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου - όπερ και το πιθανότερο- ουδείς παροικών τη Κουμουνδούρου εκπλήσσεται από την επιλογή του Πρωθυπουργού. 

Οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ήταν διαχρονικά εξαιρετικά καλές και αδιατάρακτες, ήδη από την εποχή που ο κ. Αβραμόπουλος βρισκόταν στο τιμόνι του Υπουργείου Εξωτερικών. Η πόρτα του, αναφέρουν, καλά πληροφορημένες πηγές ήταν πάντα ανοιχτή στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντάς του στήριξη και διευκόλυνση στα ταξίδια του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό. 


Τον Ιούλιο, πριν τη μετακόμιση του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες, οι δύο άνδρες είχαν μια μαραθώνια συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο είχε επισκεφθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο νυν Πρωθυπουργός. Εξερχόμενος αυτής, είχε αναφερθεί στην ενδελεχή του ενημέρωση από τον τότε Αμύνης για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του. 

Οι φήμες ότι η θέση του κ. Αβραμόπουλου στην Ηρώδου Αττικού έχει "κλειδώσει" εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας "φούντωσαν" προ ολίγων ημερών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απένειμε "εύσημα" στον Επίτροπο Μετανάστευσης, για τη δήλωσή του πως πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η Κουμουνδούρου είχε χαρακτηρίσει τη δήλωση "σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό".

Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος ήταν από τους πρώτους αξιωματούχους που έσπευσαν χθες να επικοινωνήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. 

Προαναγγελθείσα υποψηφιότητα

Οι τελευταίες τοποθετήσεις άλλωστε του Πρωθυπουργού, στις επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το "προφίλ" του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμπαν στην επιλογή ενός πολιτικού προερχόμενου από τον κεντροδεξιό χώρο. 

Πρόθεση που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός και την περασμένη Παρασκευή, κατά την διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας ότι η επιλογή του υποψηφίου θα γίνει με κριτήριο την επίτευξη των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων και της ανάδειξης του κύρους του θεσμού.

Προς την κεντροδεξιά "έδειξε" άλλωστε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε σχετική ερώτηση που του απηύθυνε το capital.gr σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου. 

Ανοίγει ο δρόμος για νέο Επίτροπο

Τα πολιτικά οφέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας τούτης άλλωστε είναι ουκ ολίγα. 

1) Επιβεβαιώνει την εκπεφρασμένη πρόθεση του Α. Τσίπρα να επιτύχει ευρύτερες συνθέσεις και συναινέσεις κατά την Πρωθυπουργία του.
2) Εξασφαλίζει την εύκολη συμφωνία και επ αυτού του κυβερνητικού του εταίρου
3) Τελευταίο και σημαντικότερο ενδεχομένως: Ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό Επιτρόπου Μετανάστευσης δικής του επιλογής. capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα