ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 /Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" (ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ)

ΤΟ "ON LINE" ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ

«Ναι, θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με πρακτικές και αντιλήψεις τού παρελθόντος. Μία από αυτές, για την οποία σιωπά η κυβέρνηση, δεν είναι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά. Γιατί λεφτά υπάρχουν». Πρόκειται για την α΄ παράγραφο της απάντησης του κ. Γ. Παπανδρέου σε ερώτηση περί του πού θα βρει τους πόρους να υλοποιήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ στις 13/9/2009. Εκεί προέκυψε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», πέριξ του οποίου έχουν ανασυρθεί κατά καιρούς διάφορες ερμηνείες από φίλους και αντιπάλους του πρώην πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε σειρά μέτρων για τις 100 πρώτες ημέρες. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε: Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και πάγωμα των τιμολογίων ΔΕΚΟ για ένα χρόνο. Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ. Αντικατάσταση του ΕΤΑΚ με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε τότε ότι είναι δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να μην υπάρξει «κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα». Επίσης, μίλησε για αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε τότε σαφώς ταχθεί και κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Επίσης, είχε προαναγγείλει διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom για την επανάκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΤΕ από το Δημόσιο. Ο κ. Παπανδρέου είχε, τέλος, προαναγγείλει έναν νέο εκλογικό νόμο «που θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες» και την αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας στο 5% του ΑΕΠ.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα