ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

BΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Μη μου σηκώνεις το δάχτυλο εμένα-Το επεισόδιο με τον Τσίπρα

Eπεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη βουλή, όταν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν στο βήμα προκειμένου να μιλήσει για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του προεδρείου της Βουλής.

«Να τελειώνουμε με τον Βαγγέλη…»

Tα όσα έσουρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρώην αρχηγό του Γ . Παπανδρέου μετά την ψηφοφορία , επειδή ο Γιωργάκης τόλμησε να καταψηφίσει το άρθρο 2 ( πολιτική αλητεία, Ντροπή σου!) εξαγρίωσαν τον ιδιοκτήτη του ΠΑΣΟΚ.
Σε πρώτη φάση τα έχασε με την Βενιζέλεια επίθεση και μετά έγινε θηρίο, αφού πρώτα μίλησε με τον αδελφό του Νίκο και είπε σε συνεργάτες του: «Να τελειώνουμε με τον Βαγγέλη».

Αναμένεται- σε πρώτη ευκαιρία- να τεθεί θέμα ηγεσίας από Παπανδρεϊκούς.

Στις ευρωεκλογές να δοθεί υπόγειο σήμα να ψηφιστεί η ΔΗΜΑΡ και μετά τις εκλογές, ανάλογα με τα αποτελέσματα, να επιστρέψει ο Γιώργος ως σωτήρας.

Σκέτο ψυχιατρείο!

ΤΩΡΑ-Διεγράφη και από το κόμμα ο Κακλαμάνης


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, μετά από εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη και από το κόμμα.
ΠΗΓΗ:Enikos.gr

Άγριος τσακωμός Βενιζέλου – ΓΑΠ!

Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και απόφαση Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βενιζέλος πήγε στο γραφείο του ΓΑΠ και είχε μαζί του έντονη λογομαχία, χτυπώντας και το χέρι στο τραπέζι, ένω έκανε λόγο για ..πολιτική αλητεία!

Ενώ στο τραπέζι πήγε να πέσει και το σενάριο αντίστοιχο με αυτό της ΝΔ για τον Κακλαμάνη, ο Βενιζέλος ..αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές και για τον Απόστολο Κακλαμάνη, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ (ΟΡΙΑΚΑ) ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ/ΨΗΦΙΣΑΝ 288 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού διεγράφει από τη  Κ.Ο της ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης
«OXI» στο αρ. 2 (ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) από τον Γ.Παπανδρέου και Α.Κακλαμάνη(ψήφισε παρών)
ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Προχωράμε…

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ SIR ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ TV

Ο Παγκοσμίου Φήμης Ακαδημαίκός-Καθηγητής και Συγγραφέας κ Βασίλης Μαρκεζίνης ήταν προσκεκλημμένος στην τηλεόραση του Αχελώου και στην Εκπομπή /Ανοιχτές Σελίδες/ που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 17.50 .

Ο κ Μαρκεζίνης μιλάει για τους σκοπούς που επεδίωξε και έγραψε το βιβλίο //Η Κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στον Ευρωπαικό
Πολιτισμό//, τι προσφέρει το βιβλίο στους νέους και στους φοιτητές, τι πρέπει να συγκρατήσουν όλες οι γεννιές και οι επερχόμενες από τους Αρχαίους Έλληνες και τον Πολιτισμό τους, ποια τα ανθρώπινα και υψηλα ζητήματα που μας απασχολούν από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, ανέχει επηρεασθεί ο Ευρωπαικός Πολιτισμός από την Αρχαία Ελλάδα, Γιατί δίνει έμφαση στην Φιλοχρηματία, εξουσιομανία, κεροσκοπισμό, ραγιαδισμό,αν οι Έλληνες και Ξένοι έχουν καταλάβει ότι το μοντέλο των συνεχών περικοπών και της λιτότητας κατέστρεψαν την χώρα, που πιστεύει ότι οφείλεται η μεγάλη αλλάγη του κ Σαμαρά, πώς βλέπει ότι ασχολούνται με τα δύο άκρα, αν είναι εύκολος ο δρόμος προς την ανάκαμψη, πώς πρέπει να λειτουργήσει η επόμενη Κυβέρνηση, πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, Ποιες θα ήταν οι δύο-τρείς κινήσεις που θα έκανε για να αρχίσει η ανάπτυξη, για την Εξωτερική Πολιτική, για τις σχέσεις μας με άλλες χώρες, και άλλα πολλά. 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Το Φύλλο Στρατιωτικού Μητρώου του Αντώνη Σαμαρά /“ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ Ο ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - ντοκουμέντο  από την (Δευτέρα 24 Μάρτη 2014, ώρα 4.55 μ.μ.) εκπομπή του Γιώργη Καρατζαφέρη στο '«ΑΡΤ». 





Όλο το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα (pdf)

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ στο skai.gr

H τυχερή κλήρωση φέρνει απότομη άνοδο στην ελληνική συμμετοχή. Ποια είναι τα απόλυτα φαβορί;

Χρήστος Ανδρόνικος
Η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης έγινε και θεωρείται ιδιαιτέρως τυχερή, αφού η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί από τις τελευταιές του ημιτελικού. Με το τραγούδι "Rise Up" και τους Freaky Fortune και ο Riskykidd, θα διαγωνιστούμε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. O ημιτελικός είναι στις 8 Μαΐου στην Κοπεγχάγη και η Ελληνική αποστολή θα βγεί 13η στην μουσική σκηνή! 
Η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής:

Φ/Β : Όλες οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο new deal – Στα 7 χρόνια η παράταση των συμβάσεων

Με την υπερψήφιση αργά χθες το βράδυ στη Βουλή του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου, ολοκληρώθηκε και η ριζικότερη μέχρι σήμερα παρέμβαση στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, από την οποία οι υφιστάμενοι παραγωγοί θα έχουν σημαντικές απώλειες, αλλά το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ ευελπιστεί ότι θα εξυγιάνει τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και θα ομαλοποιηθεί η αγορά.
Μετά από πολλές, έντονες και μερικές φορές αλληλοσυγκρουόμενες παρεμβάσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διαδικασία συζήτησης στην Ολομέλεια, έφερε ορισμένες τελικές αλλαγές στο λεγόμενο new deal. Οι βασικές αλλαγές επί του κειμένου που κατετέθη την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή είναι οι εξής:   

ΕΛΕΥΘΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Προβάδισμα του κόμματος του Έρντογάν στις δημοτικές εκλογές

Το κόμμα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σαφές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Τουρκία, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Ο Ερντογάν κάνει... ό,τι θέλει! Γιατί δεν άλλαξε σήμερα η ώρα στην Τουρκία;

Στο σκοτάδι έχει πέσει η Τουρκία! Μετά το «μαύρο» σε Twitter, Youtube, για ένα περίεργο λόγο η ώρα στην Τουρκία θα αλλάξει αύριο(ξημερώματα Δευτέρας), την ώρα που σε όλο τον πλανήτη οι δείκτες γύρισαν μια ώρα μπροστά τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός προσπαθεί, προφανώς, με κάθε τρόπο να μην αλλάξει... τίποτα στη σημερινή ημέρα, λόγω εκλογών(;).
Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet, αναφέρει ότι σε πολλά «έξυπνα» κινητά, τύπου smartphone, η ώρα άλλαξε αυτόματα, αναγκάζοντάς τους πρωί πρωί να πειράζουν την ώρα για να την επαναφέρουν, ενώ επισημαίνεται ότι υπήρξαν και τηλεφωνήματα σε αεροπορικές εταιρείας, καθώς υπήρξε σύγχυση σχετικά με τα εισιτήρια και την ώρα αναχώρησης.
Για 24 ώρες η Ελλάδα θα είναι μία ώρα μπροστά από την Τουρκία!
πηγη:spirospero.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Κουίκ: Μην γελάτε κυρία Ρεπούση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στην Θράκη υπογραμμίζοντας: "Μακάρι ο κ. Τσίπρας να μας αντέγραφε και σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στην αγωνία που έχουμε για την Θράκη μας. Να αντιληφθεί την αγωνία που έχουμε να μην αφήσουμε την Θράκη στα χέρια της Άγκυρας και μη γελάτε κ. Ρεπούση"...

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σαμαράς: Δεν τους πέρασε...

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου.

Δεν της πέρασε. 

Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».
ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΦΩΤΟ-Στο Σύνταγμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας: Θα λάβουμε μέρος στη ψηφοφορία

Στην πλατεία Συντάγματος κατέβηκε πριν από λίγο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα μετά την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική διαδικασία και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η ΚΟ θα επανέλθει για να λάβει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έγκλημα που συντελείται για άλλη μια φορά μέσα στη βουλή και υποστήριξε ότι στο κοινοβούλιο συντελείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα .

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Πεδίο μάχης η Βουλή μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής από τον Α. Τσίπρα κατά του Γ. Στουρνάρα - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρας: Δεν αναγνωρίζουμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και αποχωρούμε
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ/ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
- Υπ. Επικρατείας: Δεν καταλάβατε κύριε Τσίπρα τη δήλωση μου
- Τσίπρας: Ως τι μιλάει ο Βενιζέλος και λέει όχι, ο υπουργός Επικρατείας την αποδέχτηκε, θα κάνουμε πρόταση μομφής και κατά του Προδρείου της Βουλής
- Βενιζέλος: Απαράδεκτη και τυπικά και πολιτικά η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
- Θρίλερ στη Βουλή – Το νομικό Συμβούλιο εξετάζει εαν έχει δικαίωμα ή όχι να κάνει πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ
- Καμμένος: Βάζουμε και εμείς την υπογραφή μας στην πρόταση δυσπιστίας
- Και το ΚΚΕ συντάσσεται με την πρόταση μομφής δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα
- Κουβέλης: Δεν συμφωνούμε με την πρόταση μομφής
-Δείτε σε video την πρόταση δυσπιστίας από τον Α. Τσίπρα και την απάντηση του υπουργού Επικρατείας εδώ στο newsit.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ/Αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα εναντίον του Στουρνάρα

ΤΟ "ONLINE" ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ
- Αλλάζει τελείως η διαδικασία μετά την πρόταση δυσπιστίας του Α. Τσίπρα, αναβάλεται για μία εβδομάδα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
- Υπ. Επικρατείας προς Α. Τσίπρα: Με την πρόταση σας χτυπάτε τα εθνικά συμφέροντα
- Στον αέρα η εκταμίευση της δόσης καθώς μόνο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το Eurogroup της 1ης Απριλίου θα ΄δινε το πράσινο φως για τα χρήματα
- Σκληρή επίθεση από τον Τσίπρα στην κυβέρνηση με την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο
- Ο Α.Τσίπρας κατήγγειλε ευθέως πως ο Κ. Χατζηδάκης εξυπηρετεί συμφέροντα
- Τράπεζες εργασιακά και ασφαλιστικά ταμεία στο στόχαστρο της κριτικής του Α. Τσίπρα

Όλα τα καυτά ενεργειακά θέματα στην εκπομπή SBC ENERGY - Δείτε το βίντεο

O Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ήταν καλεσμένος της τηλεοπτικής εκπομπής SBC Energy που προβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη.
Στο επίκεντρο της εκπομπής βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, οι αυξήσεις που «βλέπει» η Τρόικα στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, οι αντιδράσεις για το ν/σχ που «κουρεύει» τις ΑΠΕ, καθώς και θέματα της διεθνούς ενεργειακής επικαιρότητας.
Την εκπομπή SBC ENERGY, η οποία προβάλλεται στο οικονομικό κανάλι SBC, επιμελείται ο διευθυντής του Εnergypress, δημοσιογράφος Θοδωρής Παναγούλης, με συμπαρουσιαστή το Λουκά Γεωργιάδη. Μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 10 το βράδυ.
Δείτε παρακάτω το βίντεο της τρίτης εκπομπής:

Και άλλος Υπουργός που "Γκομενίζει…" Να ναι καλά τα λεφτά του Μπαμπά…

Σε πρόσφατη έξοδο του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Μελίνα Τραυλού, οι δυο τους "πιάστηκαν" από το φωτογραφικό φακό σε τρυφερές στιγμές.

Σύμφωνα με την RealLife, γνωρίζονταν και είχαν φιλικές σχέσεις. Όμως τα πράγματα άλλαξαν τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε οι δυο τους συναντήθηκαν στη Βόρεια Κορέα και ήρθαν πιο κοντά...

Εμείς τι να πούμε... δεν κάνει να τα λέμε και όλα.... Δείτε απλά πως κρατά το τσιγάρο...spirospero.gr

Κεδίκογλου: Άσχετος για Υπουργός, Τέλειος εραστής όμως… Δείτε το νέο αμόρε του Σίμου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατηρεί δεσμό με τη νεαρή και όμορφη οδοντίατρο, Γιώτα Τ.

Η σχέση τους μετρά λίγες μόνο εβδομάδες ενώ όσοι την γνωρίζουν καλά, κάνουν λόγο για μία φλογερή γυναίκα που δεν μπορεί να περάσει εύκολα απαρατήρητη.

Το ενωτικό συλλείτουργο των Παλαιοημερολογιτών

Με συνοδικό συλλείτουργο που τέλεσαν στην ιερά μονή του Αγίου Νικολάου Παιανίας Αττικής, επισφράγισαν την ένωση τους οι Παλαιοημερολογίτες το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών κ. Καλλινίκου και του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου, επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, Ιεράρχες της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, οι προερχόμενοι από την κοινότητα των Ενισταμένων αλλά και εκπρόσωποι της αντίστοιχης Εκκλησίας στην Ρουμανία με Επισκόπους από την Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς που δεν ακολούθησαν το Πατριαρχείο της Ρωσίας, τέλεσαν συνοδικό συλλείτουργο το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί.

Αυτή τη στιγμή η υπό τον κ. Καλλίνικο Ι. Σύνοδος ελέγχει την συντριπτική πλειονότητα των Παλαιοημερολογιτών στην Ελλάδα με παρουσία σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και επικοινωνία με αντίστοιχες Εκκλησίες σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία και Η.Π.Α.

Αποχαιρετάει ο Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο Υπ. Οικονομικών

 “Βγάλαμε την Ελλάδα από τον τάφο” λέει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Στουρνάρας 
- “Κινηθήκαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά τα καταφέραμε”
- Θα αναλάβει νέο ρόλο μετά τις ευρωεκλογές
- Επίτροπος, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ή βουλευτής Επικρατείας
- Τι λέει για τον πιθανό διάδοχό του
“Βγάλαμε την Ελλάδα από τον τάφο” λέει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Στουρνάρας προσθέτοντας πως “κινηθήκαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά τα καταφέραμε”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Εγκύκλιος: Υπολογίστε τον φόρο σας

Εγκύκλιος: Υπολογίστε τον φόρο σας
Αναλυτικές οδηγίες για την φορολογία, μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών το 2014 αλλά και την φορολόγηση των ενοικίων δίνει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.
Πιο αναλυτικά, θεσπίζεται νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους αποτελούμενη από τρία κλιμάκια, αντί των 8 που υπήρχαν μέχρι σήμερα, με ανώτερο συντελεστή 42% ο οποίος εφαρμόζεται για εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ (αντί του 45% που εφαρμοζόταν για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ), η οποία έχει ως εξής:

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Με... όλα τα φώτα αναμμένα συμμετέχει στην "Ώρα της Γης" ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ανάβοντας όλα τα φώτα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα συμμετάσχει στην "Ώρα της Γης", το Σάββατο, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Όπως αναλυτικότερα σημειώνει:
"Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ευαισθησία και επί της ουσίας προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος αλλά πρωτίστως αναγνωρίζοντας την ανάγκη ναυπάρχουν υγιείς τοπικές κοινωνίεςπου δε θα μαστίζονται από την ανεργία, που δεν θα υποβαθμίζονται και θα μαραζώνουν εξαιτίας της έλλειψης σχεδίου ανάπτυξης, συμμετέχει στην φετινή «Ώρα της Γης»,  ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ.

Η ΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μετά την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα της Β' Αθήνας προκειμένου να αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην Αθήνα ,τη θέση του κ. Σπηλιωτόπουλου στη Βουλή, και μάλιστα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη συμφωνία με την τρόικα, καταλαμβάνει η κ. Τάνια Ιακωβίδου καθώς ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Παπαθανασίου αρνήθηκε τη θέση.
«Λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων, δεν θεωρώ σωστό να αποδεχθώ τη θέση στη Βουλή. Είναι επιλογή μου να τιμήσω στο ακέραιο την αποστολή που μου ανατέθηκε, δουλεύοντας με σοβαρότητα και συνέπεια, όπως έχω πράξει στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαθανασίου, ανοίγοντας έτσι την πόρτα του κοινοβουλίου για τη δημοσιογράφο.


Ρίχνεται στη μάχη των ευρωεκλογών

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη η οποία θα βάλει υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Η γνωστή δημοσιογράφος είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγες ημέρες με τον πρωθυπουργό ο οποίος και της πρότεινε να κατέβει με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η Μαρία Σπυράκη αν και ζήτησε λίγο χρόνο για να το σκεφτεί τελικά πριν λίγες ημέρες είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό επικράτειας Δημήτρη Σταμάτη όπου και του είπε το «Ναι».

Η ίδια πολιτικά προέρχεται από το κέντρο άλλα όπως λέει στους συναδέλφους της στο Mega, θεωρεί ότι σήμερα μόνο η ΝΔ είναι ο πολιτικός χώρος που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορείας της χώρας στην Ευρώπη και το Ευρώ και γιαυτό και δέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού.

Η ίδια ξεκίνησε αμέσως περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη (ΥΠΥΓ) για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες - Έλαβε δάνειο 530 χιλιάδες ευρώ

"Η αξία του επίμαχου ακινήτου είναι πολλαπλάσια από αυτή που δηλώθηκε"
Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά "ο υπουργός Υγείας το 2007 αγόρασε μεζονέτα 217 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι Αττικής, έναντι του ποσού των 274.938 ευρώ. Όμως η αξία του επίμαχου ακινήτου είναι πολλαπλάσια από αυτή που δηλώθηκε".
Ο καταγγέλων επικαλείται συγκριτικά στοιχεία αγοραπωλησιών που έγιναν στην περιοχή κοντά στο ακίνητο του κ. Γεωργιάδη, ενώ επισημαίνεται ότι ο υπουργός Υγείας έλαβε και δάνειο για την αγορά από τράπεζα ύψους 530.000 ευρώ.
Ο πολίτης που προέβη στη μήνυση ζητάει να ερευνηθεί εάν το ποσό που δηλώθηκε για την αγορά της μεζονέτας (274.938 ευρώ) είναι τα πραγματικό τίμημα που καταβλήθηκε, όπως επίσης να ελεγχθεί ένα έγιναν επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο, καθώς αυτό αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης προκειμένου να μπορέσει να λάβει υψηλότερο δάνειο από την τράπεζα.

www.bankingnews.gr

REAL NEWS ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Κ.Ο.ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτούνται από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου λίγες ώρες πριν την συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί. 

Με αιχμές εναντίον του υπουργείου Ανάπτυξης, ότι υπαναχώρησε στο θέμα του γάλακτος ο κ. Χαρακόπουλος περιγράφει όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας με την τροίκα αλλά και των προτάσεων που τελικά υιοθετήθηκαν χωρίς ο ίδιος να συμφωνεί.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέβαλε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:εδώ στο kourdistoportocali.com

Ρυθμιστικό Αθήνας: Πολλά μεγάλα έργα έρχονται(η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Πέραμα)

Μπορεί να βγήκε από το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών - Αττικής το φαραωνικό έργο κατασκευής σήραγγας που θα συνέδεε την Αργυρούπολη με τα Μεσόγεια, αλλά το σχέδιο νόμου που βρίσκεται πλέον σε διαβούλευση αποτελεί σίγουρα... τη χαρά του εργολάβου.

Προβλέπεται ομοβροντία έργων, όμως πολλά από αυτά θα μείνουν για χρόνια στα χαρτιά, καθώς είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν κοινοτικά κονδύλια. Τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα έργα είχαν ενταχθεί και στο αρχικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου το οποίο σερνόταν επί χρόνια μέχρι να οριστικοποιηθεί και να κατατεθεί χθες προς διαβούλευση.

Αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακείων "ασφαλείας" στην Αττική

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των φαρμακοποιών προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές, ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ.Δαγρές, η απεργία των φαρμακοποιών συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου για τον προσδιορισμό της περαιτέρω πορείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital.gr

Οι 39 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας το πολυνομοσχέδιο

Άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών θα φέρει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Πολλές από τις συνήθειες των Ελλήνων πρόκειται να αλλάξουν άρδην, αφού τα μέτρα αγγίζουν τόσο πρωταρχικούς όσο και δευτερεύοντες τομείς της ζωής τους. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα φάρμακα και τη διατροφή, όπως το γάλα και το ψωμί, αναμένεται να τροποποιηθούν σημαντικά.

Μπαράζ θετικών εκθέσεων για ΔΕΗ από JP Morgan, Πειραιώς και Pantelakis

H JP Morgan επιβεβαιώνει τη σύσταση overweight και την τιμή στόχο των 13,5 ευρώ που έχει εκδώσει για τη ΔΕΗ, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης. Όπως σημειώνει ο οίκος, τα EBITDA του 2013 ήταν κατά 4% χαμηλότερα των προσδοκιών, όμως, εάν εξαιρεθούν τα έκτακτα μεγέθη, τότε τα EBITDA σημειώνουν ετήσια αύξηση 20% (σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, οι ζημιές των 225 εκατ. ευρώ θα ήταν κέρδη 3 εκατ. ευρώ).

Η JP Morgan σημειώνει επίσης ότι η θετική επίπτωση από την επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου με την Gazprom, που ισχύει αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2013, δεν έχει συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα του 2013, επομένως αναμένεται να δώσει ώθηση στα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Αμετάπειστος ο Κασσής: Δεν ψηφίζω ως έχει το νομοσχέδιο για το γάλα

Δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής αν δεν υιοθετηθούν οι θέσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία στιγμή έβαλε την υπογραφή του την Παρασκευή το βράδυ για να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή. Ο κ. Κασσής δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega ότι «εάν δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις του κ. Τσαυτάρη σε ό,τι αφορά τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, εγώ θα το καταψηφίσω». 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάλα στο ν/σ άφησε όμως και ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, o οποίος δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει αισθητή μείωση τιμών. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαυτάρης υποστήριζε μέχρι αργά την Παρασκευή το βράδυ ότι τη χρονική διάρκεια παστερίωσης πρέπει να την καθορίζει επιστημονική επιτροπή και όχι οι γαλακτοβιομηχανίες όπως υποστηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δέχθηκε έντονες πιέσεις από τον κ. Βενιζέλο, για να προσυπογράψει το νομοσχέδιο με την υπόσχεση ότι στη Βουλή θα γίνουν αλλαγές.

Λένε «όχι» για τη ΔΕΗ

Λένε «όχι» για τη ΔΕΗ
Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας με την απόφαση της συγκυβέρνησης – υποχείριο της Μέρκελ για τη διάλυση και ξεπούλημα του βασικού πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας, της ΔΕΗ. Τα Δημοτικά Συμβούλια και οι δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Σερβίων-Βελβεντού και Αμυνταίου, επίσης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας

KΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

"Playing with Fire" (Paula Seling and Ovi song)

To "Playing with Fire" είναι το τραγούδι συμμετοχής της Ρουμανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της eurovision του 2010.Συμμετέχουν η Ρουμάνα τραγουδίστρια και δημιουργός Paula Seling και ο Ρουμάνος γεννημένος στη Νορβηγία τραγουδιστής και δημιουργός Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi). Το τραγούδι τους ήρθε στην 3η θέση στον τελικό του διαγωνισμού στις 27 Μαϊου, 2010 και έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία .Φέτος θα τους ξαναδούμε στη Eurovision να προσπαθούν να δώσουν και αυτή τη φορά την πρώτη θέση στη Ρουμανία.


Ποιες αποδείξεις «μετρούν» και ποιες δαπάνες εκπίπτουν – Εγκύκλιος του Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρη Αναλυτικές οδηγίες για το τι ισχύει

Aναλυτικές οδηγίες για τις δαπάνες αποδείξεων που πρέπει να έχουν συλλέξει οι φορολογούμενοι το 2013 προκειμένου να μην έχουν απώλειες από το ποσό της μείωσης του φόρου της νέας φορολογικής κλίμακας καθώς και για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις εκπτώσεις δαπανών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Η εγκύκλιος που απεστάλη σε όλες τις Δ.Ο.Υ λόγω της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα περυσινά εισοδήματα προβλέπει τα εξής για τις αποδείξεις δαπανών.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά διαλύει την κοινωνία

Σκληρή προειδοποίηση ότι όσοι ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο θα έχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες - «Τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας - Η κατάντια του Τσίπρα προκαλεί οίκτο, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, την εργαλειοθήκη του υπουργείου Ανάπτυξης και σε διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.

Μιχάλης Τσαμάζ>Πρέπει να βγαίνουμε από τους τέσσερις τοίχους μας και να βλέπουμε τι συμβαίνει δίπλα μας

Υποψήφια με τους ΑΝ.ΕΛ. η Γεωργαντά

Ζυμώσεις για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών, πραγματοποιούνται στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σήμερα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά η οποία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και συμφωνήθηκε η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Ζωή Γεωργαντά, είναι καθηγήτρια της Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ και είχε προχωρήσει «σε καταγγελίες περί αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα