ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αδιαθεσία ένιωσε στον αέρα ο Γιώργος Αυτιάς [video]

Αναστάτωσε τους συνεργάτες του και τους τηλεθεατές ο Γιώργος Αυτιάς όταν ξαφνικά κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μαγκαζίνο έβγαλε τα γυαλιά του και κράτησε το κεφάλι του δείχνοντας πως δεν νιώθει καλά.

Ο σκηνοθέτης της εκπομπής κάλυψε με πλάνα τον παρουσιαστή και ο Γιώργος Αυτιάς με την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνουν συνέχισε την παρουσίαση της εκπομπής σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

"Κλείδωσαν" οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Υποφήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Γ. Σακελλαρίδης - Η Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια

- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Μαΐου

- Ο Αλέξης Τσίπρας θα εισηγηθεί τις υποψηφιότητες των Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Ρένας Δούρου, για τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα

- Το Σάββατο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αστυνομικές ταυτότητες «γιοκ» μέχρι αρχές Μαρτίου!

Τελείωσαν το χαρτί και οι αυτοκόλλητες ταινίες - Μέχρι το υπουργείο να προμηθευτεί νέα παρτίδα θα εκδίδονται δελτία μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την έκδοση των αστυνομικών ταυτοτήτων καθώς έχει τελειώσει το χαρτί και οι αυτοκόλλητες ταινίες και μέχρι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προμηθευτεί νέα παρτίδα θα εκδίδονται δελτία μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις. 

Από τις αρχές της εβδομάδας σε όλα τα τμήματα ασφαλείας της χώρας έφθασε σήμα από το αρχηγείο, που αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω της έλλειψης χάρτου θα εκδίδονται μόνο τα απαραίτητα δελτία καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας έως ότου παραλειφθούν οι νέες παρτίδες. 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Wall Street Journal: Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα

Για μυστική συνάντηση μετά το Eurogroup στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο το ελληνικό χρέος κάνει λόγο η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στη συνάντηση μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ αλλά όχι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλη αίθουσα και ενημέρωνε τους δημοσιογράφους.

Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν το χρέος της Ελλάδας, το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος αλλά και  οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν. Η σύσκεψη, σύμφωνα  πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα.

Δύο βδομάδες μεγαλύτερη η σχολική χρονιά | Πότε θ’ ανοίγουν και πότε θα κλείνουν τα σχολεία;

Τις προθέσεις του υπουργείου για περικοπές αργιών, αλλά και για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και λήξης του σχολικού έτους, εκδήλωσε σε συναδέλφους του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε σε συναδέλφους του ότι από την προσεχή σχολική χρονιά καταργούνται δύο σχολικές αργίες: Του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

ΔΕΙΤΕ ΟΝ LINE ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ TAXIS

Τη δυνατότητα να μαθαίνουν μέσω taxisnet το ποσό που χρωστούν για απλήρωτα χαράτσια θα έχουν περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες, χωρίς να απαιτείται έτσι η φυσική τους παρουσία στις εφορίες. Εκτός από το ποσό του χαρατσιού που τους έχει βεβαιωθεί, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται και τον αριθμό παροχής με τη διεύθυνση του σχετικού ακινήτου.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αφού εισάγουν τους κωδικούς τους για την είσοδο στο taxisnet οι φορολογούμενοι θα επιλέγουν την εφαρμογή ειδοποίηση πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνουν κλικ στην επιλογή ειδοποίηση πληρωμής ΕΕΤΗΔΕ. Εκεί θα εμφανίζεται ο αριθμός παροχής του ανεξόφλητου χαρατσιού και η διεύθυνση του ακινήτου. 

Τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για εφάπαξ εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ έχουν προθεσμία εξόφλησης έως 31 Ιανουαρίου, ενώ για όσους δεν πληρώσουν, αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή ακόμα και κατασχέσεις. Και για όσους όμως πληρώσουν εκπρόθεσμα, προβλέπεται η επιβολή των νέων προστίμων και συγκεκριμένα 10% με την παρέλευση 2μήνου.



Δεν έχετε πληρώσει το χαράτσι του 2012; Σας αφορά

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τα σημειώματα που εστάλησαν στους φορολογούμενους και αφορούν ανεξόφλητα χαράτσια του 2012.


«Σχετικά με τα σημειώματα που εστάλησαν στους φορολογούμενους και αφορούν οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012, το Υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ ενημερώνουν για τα ακόλουθα:

Τα ποσά αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο σε εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν ποσό ΕΕΤΗΔΕ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει:

ΣΤΟ CRASH ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ


Κινδυνεύει με ναυάγιο το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ»

Απρόβλεπτες συνέπειες για το συνολικό project ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με τη σημασία του θέματος αυτού καθεαυτού, είναι πιθανόν να έχει η προχθεσινή  απόσυρση της τροπολογίας στο Νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ, που ρύθμιζε τα των υποχρεώσεων προς τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων.
Η τροπολογία στην πραγματικότητα, όπως παραδέχονται ακόμα και αντιδρώντες συνδικαλιστές σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες τους, δεν άλλαζε τη σημερινή υφιστάμενη κατάσταση, αλλά αντίθετα έκανε απολύτως σαφές ότι για τα πιθανά ελλείμματα του ταμείου των εργαζομένων στο μέλλον, αποκλειστικός υπεύθυνος και εγγυητής των συντάξεων θα είναι το δημόσιο. Εξασφάλιζε δε τα δικαιώματα των εργαζομένων ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ και των θυγατρικών της. Επιβεβαίωνε  δηλαδή αυτό που προβλέπεται από το 1999 με το νόμο Βενιζέλου. Παρόλα αυτά, η αντίδραση κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (κυρίως από την Κοζάνη και τις άλλες ηλεκτροπαραγωγές περιοχές) ανάγκασε το ΥΠΕΚΑ να αποσύρει την τροπολογία. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, μπορεί να αποτελέσει ακόμα και αιτία για να ναυαγήσει η πώληση του ΑΔΜΗΕ. Και τούτο διότι δημιουργείται ένα κλίμα αβεβαιότητας που θα επηρεάσει τους δυνάμει επενδυτές αφού κινδυνεύουν να εμπλακούν σε δικαστικές και άλλες διαμάχες. Αν προστεθεί το στοιχείο αυτό στην απειλή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επανακρατικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ αλλά και στο υψηλό, ακόμα, country risk που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα.
Η μικρή ΔΕΗ

ΒΙΝΤΕΟ-Η πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή από τον Σάκη Αρναούτογλου

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή. Δείτε τι "μαγειρεύει η καιρική κουζίνα" των Βαλκανίων. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο, οι άνεμοι που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο και ποια θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΘΝΟΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο είχε αναλάβει πρωθυπουργός της Ελλάδας δέκα μέρες πριν ο Κωνσταντίνος Σημίτης, λόγω ασθενείας του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υπουργός Εθνικής Αμύνης ο Γ. Αρσένης και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Χ. Λυμπέρης. Στην άλλη πλευρά πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ και υπουργός Εξωτερικών ο Ονούρ Οϊμέν.

Ο ανεκδιήγητος,τότε, Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος το κρίσιμο βράδυ της 30ης Ιανουαρίου -ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου ήταν στο MEGA στην εκπομπή "ΕΝΩΠΙΟΣ-ΕΝΩΠΙΩ" του Νίκου Χατζηνικολάου , όταν κάποια στιγμή του είπε ο δημοσιογράφος ότι τον ειδοποιούν ότι τον ψάχνει ο Πρωθυπουργός.




Ο πιλότος ενός εκ των ελικοπτέρων που πήγαν στα Ίμια αποκαλύπτει τι συνέβη πραγματικά! εδώ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

AYTOI EINAI OI MEGALOδημοσιογράφοι που πήραν θαλασσοδάνεια από τον Ρέστη.

Ο ένας εμπλέκεται και στο σκάνδαλο της συμμορίας Κυριακίδη που όλως τυχαίως τον έχουν λησμονήσει οι αρχές, το πολιτικό σύστημα και η …κυριούλα του δικαστικού ρεπορτάζ (γιατί άραγε).

Ο άλλος, (το Ολυμπία τον έχει αποκαλύψει εδώ και έναν μήνα) είναι το απαραίτητο Lead του “χρεοκοπημένου” Κωστόπουλου, που το Mega …συνεχίζει να βάζει κάθε πρωΐ στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών. Προφανώς για να έχει μετά την δικαιολογία των “διεφθαρμένων Ελλήνων”, αφού τα πρότυπα που προβάλλει, τέτοιους δημιουργούν.

Η έρευνα του Hot Doc είναι εξαιρετική, γροθιά στο μαχαίρι. Πάρτε οπωσδήποτε το τεύχος για να δείτε το σκοτεινό παρασκήνιο που είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικό ακόμα και από τα ίδια τα ονόματα.

Deutsche Telekom: Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Της Μαρίνας Μάνη 

Τα επενδυτικά σχέδια που έχει η Deutsche Telekom στη χώρα μας συζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Timotheus Höttges και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ στο Μαξίμου.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα την οποία επισκέπτεται ο κ. Höttges μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετέφερε στον πρωθυπουργό την άποψη ότι η χώρα προσφέρει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ειδικώτερα, ενημέρωσε για τη στρατηγική που εφαρμόζει η Deutsche Telekom στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Διόρθωση μικρών βαθμών μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού χωρίς επέμβαση με laser

Από την Σοφία Νέτα 



Πρωτοποριακή μέθοδος που πραγματοποιείται και στη χώρα μας μπορεί να διορθώσει μικρούς βαθμούς μυωπίας, υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού, ακόμα και ανώμαλου αστιγματισμού χωρίς την ανάγκη παραδοσιακής επέμβασης με laser!

Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιείται με ενστάλαξη σταγόνων (ριβοφλαβίνη: βιταμίνη Β2) για ένα δεκάλεπτο και μετά έκθεση σε αυτό το ειδικό φως για περίπου πέντε ακόμα λεπτά. Δεν έχει μετεγχειρητική ταλαιπωρία, καθώς δεν προκαλεί πόνο, έτσι ώστε να μην υπάρχει σημαντικός χρόνος ανάρρωσης.

Εκκένωσαν το νοσοκομείο στο Ληξούρι! Παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας από το μεγάλο σεισμό - Γιατί αντέδρασαν οι κάτοικοι

- Έγινε πρόταση να μεταφερθούν οι ασθενείς στο νοσοκομείο Αργοστολίου
- Υπήρξαν αντιδράσεις και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι ασθενείς σε νέα πτέρυγα στο Ληξούρι
- Μεγάλη αναστάτωση για τους αρρώστους αλλά και τους συγγενείς τους
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το νοσοκομείο στο Ληξούρι
- Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν τα σχολεία με αλλαγές στο πρόγραμμα

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο νοσοκομείο στο Ληξούρι, όπου μετά τον έλεγχο των μηχανικών για τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα ρίχτερ, διαπιστώθηκε ότι το νοσοκομείο παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας.

Κάπως έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών, για να μην υπάρξει πρόβλημα με την ασφάλειά τους.

Δείτε το βίντεο του NewsIT:εδώ

ΕΕΕΤ - Η Digea πάροχος της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης

Η Digea, ως μοναδική εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ, θα είναι ο πάροχος υπηρεσιών δικτύου για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Η Digea αναλαμβάνει τόσο το δίκτυο των εθνικής εμβέλειας σταθμών όσο και των σταθμών περιφερειακής εμβέλειας.
Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ και η άδεια είναι διάρκειας 15 ετών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σχ για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Με 151 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ο ΑΔΜΗΕ.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έλαβαν μέρος συνολικά 273 βουλευτές.
Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ ψήφισαν 151 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και κατά 122 της αντιπολίτευσης.
Υποχρεωμένο να διατηρεί το 34% του ΑΔΜΗΕ το Δημόσιο
Υπενθυμίζεται ότι σε υψηλούς τόνους διεξήχθη χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής, του νομοσχεδίου για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι διατηρείται πλήρως ο δημόσιος έλεγχος στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και να αποκλείει κατηγορηματικά μελλοντική μείωση του 34% των μετοχών του δημοσίου και με την αντιπολίτευση να ζητά την απόσυρση του κάνοντας λόγο για ξεπούλημα.

ΒΙΝΤΕΟ-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Κυριακή από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο καιρός για αύριο Πέμπτη. Νέα σοβαρή κατά τόπους επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Βόμβα από τον ευρωβουλευτή "ελεγκτή" της τρόικας για τον Αλέξη Τσίπρα: "Μία ώρα τον ρωτούσαμε και δεν απαντούσε τίποτα" - ΣΥΡΙΖΑ: Μέγα πολιτικό θέμα

- Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασαν νομίζοντας πως ο κ. Κάρας είπε Κύπρος και όχι Τσίπρας

- Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για λάθος στη μετάφραση

- Ο κ. Κάρας μιλώντας όμως με δημοσιογράφους επανέλαβε πως μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα

- Η Κουμουνδούρου είναι στα κάγκελα και αναμένεται να αντιδράσει με έντονο τρόπο

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ στο taxisnet

To Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ αφορά τα Φυσικά Πρόσωπα ιδιοκτήτες ακινήτων και βεβαιώνει ότι ο υπόχρεος έχει πληρώσει όλους τους φόρους ακινήτων . Το Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Ακίνητων είναι πλέον απαραίτητο για κάθε μεταβίβαση ακινήτου για αποδοχή κληρονομιάς ακινήτου και κάθε συμβολαιογραφική πράξη που αφορά ακίνητη περιουσία. Το Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για Φυσικά Πρόσωπα θα εκδίδεται μέσω του taxisnet με τους προσωπικούς κωδικούς του φορολογούμενου .Για το

"Πόλεμος" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μια αφίσα: Ο Καρύδης παρομοίασε τον Σαμαρά με Μαυρογιαλούρο

ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος: Εθνικό θέμα η Δημόσια Τηλεόραση

«Μόρφωμα ρουσφετιού» χαρακτήρισε την δημόσια τηλεόραση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ για οικονομικούς λόγους, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη συνάντηση του με τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.  

Ιστορική ημέρα για την FIAT! Αλλάζει όνομα και φεύγει από την Ιταλία για άλλες ευρωπαϊκές χώρες

- Η FIAT μετακινεί τα γραφεία της στην Ολλανδία και τη φορολογική της έδρα στη Βρετανία
- Η  ιταλική εταιρεία αναφέρει πως προβλέπει χαμηλότερα κέρδη για το 2014
- Στον όμιλο Fiat Chrysler ανήκουν μάρκες όπως οι Jeep, Dodge, Alfa Romeo, Maserati and Ferrari
- Ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως το ιταλικό κράτος θα χάσει έσοδα από τη "φυγή" της FIAT

ΔΕΗ: Είμαστε φθηνότεροι από την Ευρώπη στο ρεύμα προς τις βιομηχανίες - Τι απαντά η ΕΒΙΚΕΝ

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η ΔΕΗ αναφορικά με την τιμή και το κόστος ενέργειας στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι το μέσο κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη χαλυβουργία κυμάνθηκε στα 71,4 €/MWh για το έτος 2012 και αντίστοιχα το μέσο κόστος για τη βιομηχανία αλουμινίου ήταν στα 56 €/MWh. Η ΔΕΗ επικαλούμενη δειγματοληπτική έρευνα της Κομισιόν δείχνει το πώς διαμορφώνεται το ενεργειακό βιομηχανικό κόστος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, η ΕΒΙΚΕΝ σε ανακοίνωσή της αντικρούει τους ισχυρισμούς της επιχείρησης τονίζοντας ότι τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται η ΔΕΗ προέρχονται από μόλις 17 εργοστάσια και κλαδικές ενώσεις, τη στιγμή που στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 500 εργοστάσια χαλυβουργίας.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει:διαβάστε εδώ στο energypress.gr

Στον «χορό» του Εγκέλαδου και τη νύχτα

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Κεφαλονιά, ωστόσο τα μεγέθη έχουν μειωθεί αισθητά.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του γεωδυναμικού ινστιτούτου, ο μεγαλύτερος από τους μετασεισμούς που παρατηρήθηκαν τις βραδινές ώρες στο νησί του Ιονίου, είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ.

ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

Φραστικό επεισόδιο κατά την διάρκεια της επίσκεψης Χρυσοχοΐδη

Τα χρειάστηκε για τα καλά ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του σήραγγα του Προφήτη Ηλία στην Αιτωλοακαρνανία.
Όπως μεταδίδει το cityvoice.gr μερίδα πολιτών διαμαρτυρήθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη για το γεγονός πως δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις της γης για να περάσει η Ιονία Οδός.
Οι απαντήσεις που έλαβαν δεν τους ικανοποίησαν και προκλήθηκε ένταση. Ο κ. Χρυσοχοϊδης μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους πει πως αυτά του θυμίζουν τη Χρυσή Αυγή. Κάτι που εξαγρίωσε τους πολίτες.
δείτε το βίντεο
tolimeri.blogspot.com

Βρίσκουμε μεγάλη ανταπόκριση. Είναι επιστράτευση ελπιζόντων μαχητών.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Μια συνέντευξη-εγερτήριο από τον Βύρωνα Πολύδωρα στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι".

Εδώ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για επιστάτευση ελπιζόντων μαχητών και για μεγάλη ανταπόκριση, για να καταλήξει στέλντοντας μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες:

"Οι κυβερνώντες έκαναν την επιλογή τους. Θα υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους..."

Aκολουθεί η συνέντευξη>

Δέχεστε πιέσεις από τη ΝΔ ώστε να μην προχωρήσετε στην δημιουργία κόμματος;
Όχι βέβαια.

Ισχύουν οι πληροφορίες για κοινή κάθοδο με την Νέα Μέρα ή τον στρατηγό Φράγκο;εδώ ολόκληρη η συνέντευξη

-Yπάρχουν ορισμένοι που μας θέλουν να φάμε πάλι σούπα


Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατηγόρησε τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ενορχήστρωσαν κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών, όπως το πέσο, μια μόλις ημέρα μετά την απόφαση της να αρχίσει να προσφέρει περισσότερα δολάρια στην οικονομία της σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την ηρεμία μετά την υποτίμηση της προηγούμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σαμαράς: Ήθελα να δω τις συνέπειες από το σεισμό

Στην Κεφαλλονιά έφτασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ώστε να επιθεωρήσει ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός της Κυριακής.

Σε δηλώσεις του από το νησί τόνισε ότι «ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού». 

«Θα κάνουμε τώρα μια πρώτη σύσκεψη», είπε ο κ. Σαμαράς και προσέθεσε:

«Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και αύριο το πρωί με το καλό, με το φως του ήλιου, θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ “ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ”…

…και απαντά στους βενιζελοτραγάκηδες. Ένα συγκλονιστικό βίντεο που εξηγεί πολλά.
6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Νικολόπουλος


Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Νικολόπουλος

ΒΙΝΤΕΟ-Στα "λευκά" η Καστοριά

Η σφοδρή χιονόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα στην Καστοριά είχε σαν συνέπεια να ντυθεί στα λευκά όλος ο νομός. Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προς την Ιεροπηγή.


Καθισμένοι σε πλαστικές (!) καρέκλες συζήτησαν Σαμαράς και Πούτιν

Τα θέματα της ενέργειας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που άρχισε στις 6 το απόγευμα, κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Ρωσίας στις Βρυξέλλες. 

Αποσύρουν την τροπολογία για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ - Σε υπαναχώρηση αναγκάστηκε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση φαίνεται ανυποχώρητη ως προς το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ
Σε υπαναχώρηση αναγκάστηκε η κυβέρνηση, παίρνοντας πίσω, σύμφωνα με πληροφορίες, την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ. 
Η εν λόγω τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ, την περασμένη Παρασκευή, απαλλάσσει πλήρως την ΔΕΗ από οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζομένων.
Το θέμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση εργαζομένων και συνταξιούχων της Επιχείρησης οι οποίοι μάλιστα έχουν προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται ανυποχώρητη ως προς το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ ενώ οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα ενώ για αύριο Τετάρτη το μεσημέρι έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το www.bankingnews.gr από τις 27/01/2014 ανέφερε:

Θέλουν να χτυπήσουν εμένα αλλά ψώνισαν από σβέρκο. Θα τους τσακίσω...

Υπό κατάληψη όλα τα γραφεία του ΑΔΜΗΕ - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή Ροσινιόλ, έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Την ίδια ώρα υπο κατάληψη από εργαζόμενους είναι και τα άλλα δυο κέντρα μεταφοράς ενέργειας της χώρας, το ένα στον Άγιο Στέφανο και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα εδώ στο newsit.gr

Βατικανό:Στα περιστέρια της ειρήνης του Πάπα ,επιτέθηκαν μαύρα κοράκια

Πακέτα βοήθειας τέλος. Βάλτε χαράτσια ανάλογα με την περιουσία του κάθε πολίτη!

H κεντρική τράπεζα της Γερμανίας Bundesbank ζήτησε την Δευτέρα την εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου στους πολίτες των χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία, πριν από τη διάσωση κράτους-μέλους που κινδυνεύει από άλλες χώρες.διαβάστε περισσότερα εδώ στο kourdistoportokali

Ζημιές στο 60% των κτιρίων στο Ληξούρι- Σε αυτοκίνητα, σχολεία και καμπίνες κοιμήθηκαν οι κάτοικοι

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και το γυμναστήριο του λυκείου διέθεσε στους κατοίκους του Ληξουρίου ο δήμος Κεφαλονιάς για να περάσουν όπως-όπως μια από τις πιο κρύες νύχτες του φετινού χειμώνα. 

Στο πλοίο Superfast που έχει «δέσει» στο Αργοστόλι -καθώς το λιμάνι του Ληξουρίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές – δεν κατάφεραν να φτάσουν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, αφού και οι ζημιές στο οδικό δίκτυο δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ του newspost.gr

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίας από σήμερα

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα , εξήγγειλαν χθες οι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς).
Τα σωματεία διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη στις 3.30 μμ στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αφιέρωμα της Washington Post στη Μάνη


Ένα άρθρο – αφιέρωμα στη γραφική και γεμάτη εκπλήξεις περιοχή της Μάνης, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η κορυφαία αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post. Στο άρθρο ο Roberto Loiederman αναφέρει την προσωπική του εμπειρία και τα μαθήματα ζωής που αποκόμισε αλλά παράλληλα αναδεικνύει και την ομορφιά της χώρας μας. Επέλεξαν  την Ελλάδα τυχαία καθώς βρισκόταν στη μέση μεταξύ της Αμερικής και του Ισραήλ. Η γυναίκα του, ο αδερφός της και η σύζυγος του αλλά και η 93χρονη πεθερά του αναζητούσαν ένα ευχάριστο και ήσυχο μέρος για οικογενειακές διακοπές. Στην αρχή είχαν ενδοιασμούς για το πώς θα είναι η ζωή σε ένα μικρό χωριό που δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό. 
Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.
www.ellines.com  - H Πρώτη Διαδικτυακή Χώρα στον Κόσμο

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα