Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ετοιμάζουν «γερή» προσφορά για ΑΔΜΗΕ οι Ιταλοί της Terna

Τις προθέσεις τους να κατέβουν στην τελική φάση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ, και μάλιστα με ισχυρή οικονομική προσφορά, αποκάλυψαν οι Ιταλοί της Terna, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, η εταιρεία θα κατέβει με δεσμευτική προσφορά ενώ είναι ανοιχτή και σε συνεργασία με financial partner. Η ανακοίνωση αυτή ερμηνεύεται και ως πρόθεση της εταιρείας να συνεργαστεί με κάποιο fund προκειμένου να αυξήσει το τίμημα που θα προσφέρει στη φάση των δεσμευτικών προσφορών
Σημειώνεται ότι η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA 1,13 δισ. ευρώ, αυξάνοντας τα καθαρά της κέρδη κατά 1,5% στα 418 εκατ. ευρώ προτείνοντας ενδιάμεσο μέρισμα 0,07 ευρώ.

Αναφορικά με τον ΑΔΜΗΕ, οι εκπρόσωποι της Terna κατέγραψαν το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της εταιρείας για την εν εξελίξει αποκρατικοποίηση και εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι η πώληση μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και εντός του έτους.
Όπως αναφέρθηκε η Terna σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά το Δεκέμβριο και εάν αυτή στεφθεί με επιτυχία θα επιτρέψει να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τις περιφερειακές συναλλαγές μεταξύ των ελληνικών και ιταλικών αγορών ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου Matteo del Fante η Terna είναι ανοιχτή στην αναζήτηση οικονομικού εταίρου (financial partner) για την εξαγορά.
Από τις δηλώσεις αλλά και τις εκτενείς αναφορές στην εν εξελίξει αποκρατικοποίηση πάντως φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Terna) οι πληροφορίες περί μειωμένου ενδιαφέροντος ή ακόμη και περί «δεύτερων σκέψεων» των διεθνών επενδυτών ενόψει της τελικής φάσης του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, η ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών που είχε προσδιοριστεί αρχικά για τα τέλη Νοεμβρίου, φαίνεται ότι θα μετατεθεί για λίγες ημέρες, δηλαδή για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
Εκτός απροόπτου η πώληση από τη ΔΕΗ του 66% του ΑΔΜΗΕ (το υπόλοιπο 34% θα πάει στο Ελληνικό Δημόσιο) μπορεί να επικυρωθεί από τη διοίκηση της εταιρείας εντός του 2014.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα