Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΚΗΣ : ''Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ''...

Την αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη ζήτησε σήμερα εκ νέου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας ο πρώην υπουργός ...
του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο, μετά το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.



Ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε στο δικαστήριο με την ιδιότητα του μάρτυρα για να υποστηρίξει το αίτημα που κατέθεσε η σύζυγός του: «Βρέθηκε στη φυλακή όλη η οικογένειά μου και μάλιστα με εξοντωτικές ποινές. Εκτός από εμένα στον Κορυδαλλό είναι και η σύζυγός μου και η κόρη μου. Ειναι παντελώς αθώοι. Τίποτα δεν μπόρεσε να αποδειχθεί από αυτά που τους βαρύνουν. Δικάζονται με βάση την οικογενειακή ευθύνη», είπε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και προσέθεσε:

«Η γυναίκα μου βρίσκεται στη φυλακή ως κρατούμενη γιατί ήταν σύζυγός μου, το ίδιο και η κόρη μου. Εγώ όμως είμαι ο στόχος στη ''μάχη'' που γίνεται εδώ μέσα, μια ''μάχη'' συμφερόντων».

Μιλώντας για το 8χρονο γιο του, ανέφερε, απευθυνόμενος στους δικαστές: «Ο γιος μας ζει στο χωριό Ζέλι. Την Δευτέρα πάει σχολείο στην Αθήνα και την Παρασκευή επιστρέφει στο χωριό. Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είναι αυτό το παιδί, 30 μήνες τώρα; Αυτός ο χωρισμός από τη μητέρα του που παρατείνεται από εξάμηνο σε εξάμηνο είναι οδυνηρός και για τη μάνα και για το παιδί.»

Πρόεδρος: Τι θα κάνει η σύζυγός σας αν βγει από τη φυλακή;

Ακης Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για εκείνη πέρα από το παιδί της.

Πρόεδρος: Πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας από τα οποία λέει ότι πάσχει;

Ακης Τσοχατζόπουλος: Το καλύτερο φάρμακο για εκείνη είναι να είναι κοντά στο γιο μας.

Νωρίτερα στο δικαστήριο μίλησε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, ο οποίος όπως ανέφερε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε ακούσια νοσηλεία.

«Πέρασε από όλους τους γιατρούς στο Θριάσειο και το Δρομοκαΐτειο και όλοι είπαν ότι είναι πάσχουσα. Πάσχει από ψυχική διαταραχή και αυτοκτονική συμπεριφορά. Το παιδί της μεγαλώνει χωρίς γονείς και η ίδια έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, ανέφερε ο συνήγορος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του και προχώρησε και στην εξέταση μαρτύρων.

Με την έναρξη της διαδικασίας πάντως νωρίς το πρωί  σήμερα σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των χρυσών μιζών, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα την ώρα που η Άρετη Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού, -η οποία βρίσκεται στη φυλακή για διακίνηση μαύρου χρήματος -  καλούνταν από το δικαστήριο να τοποθετηθεί επί νέου αιτήματος που υπέβαλε μέσω τη συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, ο Νίκος Ζήγρας παρενέβη και απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο είπε: «Μίλησε επιτέλους για να σώσεις την κόρη σου. Πες το για να σώσεις το παιδί σου». Εκνευρισμένος ο πρώην υπουργός του απάντησε: «Πάψε πια έχεις τρελαθεί τελείως, είσαι εγκληματίας».

Τώρα, από την πλευρά της η Αρετή Τσοχατζοπούλου ζήτησε εκ νέου να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της (έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών) και να ανοίξουν για εκείνη οι πύλες της φυλακής. Το σχετικό αίτημα υπέβαλε στο δικαστήριο ο συνήγορός της κ. Δημητρακόπουλος, επικαλούμενος στη σχετική τοποθέτησή του το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το ένα από τα παιδιά της. Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που επίσης βρίσκεται στη φυλακή για την ίδια υπόθεση, ζήτησε εκ νέου την αποφυλάκισή της.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε τελικώς την ένσταση που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί το αδίκημα για τον πρώην υπουργό κι ως εκ τούτου πρέπει να παύσει η ποινική δίωξη στο πρόσωπό του.http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα