ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ήττα του Ομπάμα στη Γερουσία: Οι Ρεπουμπλικάνοι παίρνουν τώρα τον έλεγχο

«Προφανώς οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν μια καλή βραδιά» είπε ο αμερικανός πρόεδρος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών - Θα συνεργαστώ, αλλά δεν θα υπογράψω τα πάντα, είπε και διευκρίνισε πως θα ζητήσει χρηματοδότηση για τον αγώνα κατά του Έμπολα και του Ισλαμικού Κράτους

«Ανυπομονώ να δουλέψω με το νέο Κογκρέσο για να έχουμε δύο παραγωγικά χρόνια» είπε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του την Τετάρτη. 


«Δεν είμαστε απλά μια συλλογή μπλε και κόκκινων πολιτειών, είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες» τόνισε ακόμα ο Ομπάμα, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει από εδώ και πέρα ένα μίνιμουμ συνεργασίας μεταξύ των σωμάτων που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι και του ίδιου. 

«Είναι ώρα να ενεργήσουμε και να τακτοποιήσουμε τις δουλειές μας. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και που δεν μπορούν να περιμένουν για άλλα δύο ή τέσσερα χρόνια», είπε ο Ομπάμα. 

«Σας ακούω» προς τους Αμερικανούς πολίτες ξεκινώντας την ομιλία του. «Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων που επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην χθεσινή διαδικασία, σας ακούω και εσάς». «Οι Αμερικανοί έστειλαν ένα μήνυμα... Περιμένουν οι άνθρωποι που εξέλεξαν να δουλέψουν τόσο σκληρά όσο κι εκείνοι. Θέλουν να συγκεντρωθούμε στις δικές τους φιλοδοξίες, όχι τις δικές μας. Θέλουν απλά να κάνουμε τη δουλειά», τόνισε.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε στην ομιλία του τους επόμενους στόχους του, προαναγγέλοντας πως θα ζητήσει χρηματοδότηση για τον αγώνα κατά του Έμπολα αλλά και του Ισλαμικού Κράτους. 

«Θα δουλέψω σκληρά για να γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια όσο πιο παραγωγικά γίνεται», τόνισε. 

«Το Κογκρέσο θα περάσει κάποια νομοσχέδια που εγώ δεν μπορώ να υπογράψω. Είναι βέβαιο πως θα πάρω κάποια μέτρα κατά των ενεργειών αυτών του Κογκρέσου που δεν εγκρίνω» διευκρίνισε πάντως, ενώ τόνισε «ως πρόεδρος, εγώ έχω την μόνη ευθύνη να το κάνω αυτό να πετύχει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα