Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αεροδρόμια: Σπάει όλα τα ρεκόρ η φετινή επιβατική κίνηση, εκπληκτικά τα νούμερα

Ρεκόρ όλων των εποχών για τα ελληνικά αεροδρόμια που μέχρι τώρα κινούνται στο ιστορικό επίπεδο των  41 εκατομμυρίων επιβατών. Η Ελλάδα αποκτά ισχυρό τουριστικό brand και όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία της ΥΠΑ φαίνεται πως η Ελλάδα τα πάει περίφημα.

Το ρεκόρ αυτό, πρωτοφανές για την ιστορία της χώρας θα είναι πολύ μεγάλο και ουσιαστικά συντρίβει το προηγούμενο (από το 2007 με 41,3 εκ.επιβάτες). Η χρόνια σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις θα καταφέρει να πιάσει περίπου 45εκ.επιβάτες νούμερο εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς τα νούμερα άλλων ετών..

Με με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η κίνηση Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014 έφτασε τους 41,4 εκατομμύρια επιβάτες, άνοδος εκρηκτική σε σύγκριση με τους  35,7 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο δεκάμηνο του 2013.


Οι συνολικά διακινούμενοι επιβάτες (αφίξεις - αναχωρήσεις) παρουσιάζουν σημαντική θετική μεταβολή (περίπου +16%), η οποία εμφανίζεται και στις δύο κατηγορίες (εσωτερικού και εξωτερικού).
Πίνακας συνολικής επιβατικής κίνησης

Οι πτήσεις εσωτερικού αυξάνονται κατά +1,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 διατηρώντας, όπως επισημαίνει η ΥΠΑ, έστω και οριακά, την παρατηρηθείσα από τον Σεπτέμβριο αναστροφή του σχετικού αποτελέσματος.

Οι πτήσεις εξωτερικού αυξάνονται κατά 13,6% από την περυσινή πολύ καλή χρονιά, επιβεβαιώνοντας για δεύτερο συνεχόμενο έτος την δυναμική του τουρισμού.   

Η ανάκαμψη του ΔΑΑ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην συνολικά βελτιωμένη εικόνα όλων των μεγεθών (από τα 10,8m επιβάτες το δεκάμηνο του 2013 έφθασε στα 13,0m το 2014).

Από τα στατιστικά στοιχεία είναι σαφές ότι το 2014 η χώρα μας θα κανει το απόλυτο ρεκόρ σε επιβάτες και έσοδα.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα