Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο από την “Καθημερινή”

DSC_3397KATHIMERINH_EKDHLOSH_GIA_KAPODISTRIA_NAFPLIO2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία του τόμου «Ιωάννης Καποδίστριας» πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας. Η πόλη: το Ναύπλιο, ο χώρος: το Βουλευτικό, άρρηκτα και τα δύο συνδεμένα με το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννης Καποδίστριας, Κωνσταντίνος Χελιώτης, και ταυτόχρονα εξήρε την πρωτοβουλία της «Καθημερινής» για την έκδοση της σειράς ΗΓΕΤΕΣ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συγγραφέας του βιβλίου, Παναγιώτης Πασπαλιάρης ο οποίος τόνισε ότι σκοπός του δεν είναι μόνο να καταγράψει το σε όλους γνωστό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια ως κυβερνήτη του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, αλλά κυρίως να «ξαναδιαβάσει» τη ζωή του από τη στιγμή που έφυγε από την Κέρκυρα για τη διπλωματική του καριέρα έχοντας μύχιο πόθο την απελευθέρωση της πατρίδας του.
«Λιτοδίαιτος, απλός, αφοσιωμένος στο δύσκολο έργο του»: με λίγα λόγια που περιγράφουν τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο, ξεκίνησε την ομιλία του ο Δημήτρης Γεωργόπουλος (προϊστάμενος ΓΑΚ Αργολίδας), ενώ στη συνέχεια μέσα από τα αρχεία του κράτους ξετύλιξε όλη την ιστορία του ανδριάντα του, ενός από τα ομορφότερα γλυπτά, που δεσπόζει σε κεντρική πλατεία της πόλης, έργο του Μιχάλη Τόμπρου.
Η παρουσίαση προσωπικών αντικειμένων, έργων ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, και άλλων κειμηλίων που το καθένα μαρτυρεί και μια ιστορία, ήταν ο τρόπος που επέλεξε η Δήμητρα Κουκίου (προϊσταμένη του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου) να ξεδιπλώσει την προσωπική του διαδρομή και να αποκαλύψει την ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του.

Ο τόμος «Ιωάννης Καποδίστριας» κυκλοφορεί την επόμενη Κυριακή 16/11 μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗtypologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα