Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στα μέσα Νοεμβρίου ανοίγει το Ε9

Του Σπύρου Δημητρέλη

Στα μέσα Νοεμβρίου πρόκειται να ανοίξει, τελικά, η εφαρμογή του Ε9 για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ, ενώ σύντομα πρόκειται να εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναλυτικός οδηγός για την ορθή συμπλήρωση της σχετικής φόρμας.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε ημερίδα της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) που διοργανώθηκε το Σάββατο και στην οποία πήρε μέρος η ΓΓΔΕ κα Κατερίνα Σαββαΐδου και η επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Σοφία Σεχπερίδου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 15 Νοεμβρίου πρόκειται να ανοίξουν οι εφαρμογές για:


- Υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για Φ.Α.Π. 2010. Μέχρι τώρα οι συγκεκριμένες δηλώσεις υποβάλλονταν στις εφορίες

- Υποβολή αρχικών δηλώσεων Ε9 για Φ.Α.Π. 2011-2012-2013.

- Αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 2014 (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).

Τα κυριότερα λάθη που έχουν γίνει από τους φορολογούμενους στο Ε9 και έχουν οδηγήσει στην βεβαίωση μεγαλύτερου φόρου ΕΝΦΙΑ είναι:

- κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα όπου δεν δηλώθηκε η ένδειξη κενό

- μη αναγραφή του ορόφου του ακινήτου

- μη αναγραφή του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

- λανθασμένα ποσοστά συνιδιοκτησίας. 

Αφού διορθωθούν στα στοιχεία στο Ε9 θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ η οποία θα γίνεται άμεσα με την υποβολή της δήλωσης. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξανανοίξουν την ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για να δουν το νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου και τα νέα ποσά των δόσεων που θα πληρώνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2015 όπως διαμορφώνονται με βάση το συμψηφισμό. Στην περίπτωση που από την  υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει μείωση του οφειλόμενου ποσού  άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην εφορία  τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τις αλλαγές που δηλώθηκαν στα ακίνητα.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα