Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Παίζει με τη φωτιά η τρόικα - Νέα εμπλοκή με τις 100 δόσεις - Στον "αέρα" η ρύθμιση

- Η εγκύκλιος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν να εκδοθεί μέχρι απόψε, αλλά αυτό δεν φαίνεται εφικτό μετά την εμπλοκή
- Η τρόικα επιμένει όχι μόνο να μειωθούν οι 100 δόσεις, αλλά να μπουν και εισοδηματικά κριτήρια
- Μετά την αδιαλλαξία της τρόικας την Τρίτη θα γίνει συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
- Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τις διαρροές της Κομισιόν για τελεσίγραφο από την τρόικα
Οι περιβόητες 100 δόσεις έχουν καταντήσει πια γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση, με την τρόικα να παίζει πλέον με τη φωτιά και να εγείρει και νέα ζητήματα για τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς τώρα βλέπουν δημοσιονομικό κενό για το 2015 ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. 


Οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega έχουν ζητήσει από την ελληνική πλευρά να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις στο νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί, προκειμένου να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να άρουν τις διαφωνίες τους. 

Στην τρόικα τώρα ζητούν για τη συγκεκριμένη ρύθμιση να υπάρξουν κριτήρια με βάση το εισόδημα και την περιουσία του κάθε πολίτη και με βάση αυτά να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. 

Έτσι η εγκύκλιος που ήταν να εκδοθεί μέχρι αργά απόψε ή νωρίς το πρωί φαίνεται πως αναβάλλεται και πλέον ουδείς γνωρίζει πότε θα υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος νόμος, με τα δημόσια έσοδα να υστερούν και τους πολίτες να περιμένουν καρτερικά την ρύθμιση που θα τους ελαφρύνει. 

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως η τρόικα δεν εγείρει μόνο θέμα κριτηρίων, αλλά βλέπουν και δημοσιονομικό κενό το 2015 από τη συγκεκριμένη ρύθμιση και πλέον πιέζουν μέχρι τις 72 δόσεις και όχι τις 100, όπως ορίζει ο νόμος που έχει ήδη ψηφιστεί. 

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα για την κυβέρνηση, με την τρόικα να ξεπερνά κάθε όριο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί την Τρίτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στην αδιαλλαξία των δανειστών. 

Χαρακτηριστικό της εμπλοκής είναι πως ουδείς γνωρίζει πότε επιστρέφει η τρόικα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τη διαρροή από την Κομισιόν ότι έχει δοθεί στην ελληνική πλευρά τελεσίγραφο 48 ωρών για να κλείσει η συμφωνία. 

Άγνοια για το ενδεχόμενο ύπαρξης τελεσιγράφου, εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο και εκείνος δήλωσε πως δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η τρόικα, αλλά το σίγουρο είναι πως εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που πλέον γίνονται με e-mail δεν θα γυρίσουν στην Αθήνα. 

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα