Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Επιστολή της EBU σε Σαμαρά: Εκφράζει ανησυχίες για τη ΝΕΡΙΤ - ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευόμαστε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

EBU για ΝΕΡΙΤ: Εκπλησσόμαστε και απογοητευόμαστε που αυτοί οι κανόνες έχουν αλλαχθεί εν μια νυκτί, χωρίς την κατάλληλη δημόσια διαβούλευση και συζήτηση
Την ανησυχία της για την ενίσχυση του κυβερνητικού ελέγχου στη ΝΕΡΙΤ εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (ΕBU), με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Η EBU ανησυχεί για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου η απόφαση ένταξης της ΝΕΡΙΤ στον ευρωπαϊκό οργανισμό ραδιοτηλεόρασης.
Η EBU σημειώνει ότι η διάταξη του νόμου που προέβλεπε "δικλείδες ασφαλείας από αδικαιολόγητη πολιτική επιρροή και οι κανόνες για τον διορισμό των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου αποτελούσαν μέρος του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ" με την οποία είχε απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάργηση της ΕΡΤ.
Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό εστάλη επίσης προς τον πρόεδρο της Βουλής και την κυβερνητική εκπρόσωπο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Θ. Φορτσάκης, ο οποίος πρόκειται να παραιτηθεί σε λίγο καιρό μετά την εκλογή του ως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έσπευσε να προκηρύξει τη διαδικασία για τον διορισμό του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. με πενταετή θητεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος η επιστολή
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει: "Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως δημοσιεύεται στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, συνιστά κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις".
"Ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Δείχνει μάλιστα ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα που δεν θα υπακούει ούτε σε στοιχειώδεις κανόνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με προσήλωση στην ανεξάρτητη ενημέρωση, τον πολιτισμό και το διάλογο με την κοινωνί", καταλήγει η ανακοίνωση.


Αναλυτικά η επιστολή της EBU:εδώ στο bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα