Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου 
Σε έξι δόσεις, με την τελευταία το Φεβρουάριο του 2015 και την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 θα πληρωθεί, εκτός απροόπτου ο ΕΝΦΙΑ καθώς δεν φαίνεται να αξιοποιείται το “παράθυρο” από την ΕΛΣΤΑΤ για καταβολή του φόρου σε επτά δόσεις, έως και το Μάρτιο δηλαδή του 2015.
Την ίδια ώρα προωθούνται αλλαγές για τους 4.000 οικισμούς, εκτός προσδιορισμένου συστήματος αντικειμενικού σχεδιασμού, εκεί δηλαδή που δημιουργήθηκε κυρίως το μεγάλο πρόβλημα στην περιφέρεια οι οποίες εκτιμάται πως θα μειώσουν κατά 167 εκατ. ευρώ τον ΕΝΦΙΑ για τις συγκεκριμένες περιοχές. Παράλληλα υπό εξέταση με την τρόικα τελεί το ενδεχόμενο παροχής παροχής έκπτωσης για όσους αποφασίσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο, ενώ δρομολογούνται απλοποιήσεις στις διαδικασίες χορήγησης έκπτωσης ή και απαλλαγής από το φόρο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιθανόν με την κατάργηση υποχρέωσης ύπαρξης ασφαλιστικής ενημερότητας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την έκπτωση 25-30% στο μη ενικοιασμένα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (υπολογίζεται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ κόστος).Περισσότερα στο imerisia.gr
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα