Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Από το Νεγκοτίνο, στον ποταμό CRNA. Η ΔΕΗ ξανά στα Σκόπια

Oι παλιότεροι θυμούνται πόσες φορές η ΔΕΗ είχε φτάσει πολύ κοντά στο να κάνει πράξη το διαβόητο βαλκανικό άνοιγμα. Ωστόσο οι πολλές προσπάθειες να αποκτήσει παραγωγική βάση στην ευρύτερη περιοχήαπέτυχαν, έστω και εάν σε πλείστες όσες περιπτώσεις η ευθύνη δε βάρυνε την ελληνική εταιρεία.
Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα η περίπτωση του βουλγαρικού λιγνιτικού σταθμού Bobov Dol αλλά και το έργο για την αναβάθμιση τουθερμοηλεκτρικού σταθμού Negotino στα Σκόπια.
Έχοντας λοιπόν η ΔΕΗ τους τελευταίους μήνες εγκαθιδρύσει παρουσία σε δύο χώρες με την παρουσία νέων θυγατρικών (Βουλγαρία καιΤουρκία) που ασχολούνται με το εμπόριο ηλεκτρισμού ενώ στηνΤουρκία υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και στηνπρομήθεια (Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ: Εκδόθηκε η άδεια εμπορίας για τη θυγατρική της στην Τουρκία), φαίνεται ότι ελήφθη η απόφαση να επιχειρήσει ξανά να επεκτείνει το παραγωγικό της δυναμικό εκτός συνόρων, προσπάθεια που εφόσον στεφθεί με επιτυχία θα σημάνει μιανέα εποχή για την επιχείρηση, η οποία ενόψει της μικρής ΔΕΗ θα δει το 30% του παραγωγικού της δυναμικού στην Ελλάδα να καταλήγει στον ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα