Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αυτοί μας κυβερνούν!

Του Παναγιώτη Τσολάκη

Πριν αναφερθώ στο σχολιασμό του θέματος ΔΕΗ, θεωρώ αναγκαίο την εισαγωγή ενός σχολίου για να καταλάβουν, όσοι θέλουν να καταλάβουν, τι γίνεται και γιατί γίνεται!

Ο ορυκτός πλούτος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της ανθρωπότητας και την πολύμορφη ισχύ μιας χώρας. Οι ανασκαφές και οι ανακαλύψεις των αρχαιολόγων έφεραν στο φως το σπουδαίο ρόλο που 
έπαιξε ως σύμβολο ισχύος και πλουτου, ο χρυσός κατά την αρχαιότητα.

Ο μύθος του χρυσόμαλου δέρατος, χαρακτηρίζει τους πρώτους ποντοπόρους χρυσοθήρες και εμπόρους. Οι θαλάσσιοι δρόμοι προς τις χώρες του χαλκού, κασσίτερου, χρυσού και αργύρου άφησαν βαθιά ίχνη στην ιστορία.

Αυτή η ιστορία που αναφέρει ότι η δύναμη των Φαραώ οφείλονταν στα μεταλλεία της Νουβίας και του Σινά.

Τα μεταλλεία του Λαυρίου, όπου η «επί 300 έτη ρέουσα πηγή αργύρου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αισχύλος, συνέβαλαν στην δημιουργία αλλά και στην διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.


Γάλλοι επιστήμονες, μελετώντας τις σκουριές του Λαυρίου, υπολόγισαν την αξία του Αργύρου σε 300.000.000 δρχ. Ποσό ιλιγγιώδες για την εποχή εκείνη. ( σήμερα δεν θα γλύτωνε την ιδιωτικοποίηση με τίποτα, για την σωτηρία της χώρας βεβαίως και προς όφελος της κοινωνίας!!!)

Κατά τον Στράβωνα, την εποχή του Φιλίππου του Μακεδόνα (340π.Χ) η εκμετάλλευση του χρυσού εκ των χαλαζιακών φλεβών του Παγγαίου, Ολυμπιάδας, έφτασε σε πολύ μεγάλες αποδόσεις.

Η αξία του ορυκτού πλούτου και γενικότερα των φυσικών αγαθών, αποτυπώνεται σήμερα ανάγλυφα στις προηγμένες, τεχνολογικά, χώρες.

Σε όλη την πορεία της ανθρωπότητας, ποτέ δεν ήταν οι ανισότητες στην κατανομή των αγαθών τόσο μεγάλες και οι πεινασμένοι της γης τόσοι πολλοί, όσο σήμερα, που η δημιουργική ικανότητα των ανθρώπων, η τεχνολογική πρόοδος και η παραγωγικότητα βρίσκονται στο απόγειό τους.

Μελετητές και επιστήμονες προβλέπουν ότι στα επόμενα 20-30 χρόνια η ανθρωπότητα θα καταναλώσει περισσότερα ορυκτά καύσιμα και προϊόντα διατροφής από όσα κατανάλωσε συνολικά, σε όλη την διάρκεια της ιστορία της.

Να γιατί γίνονται όλα αυτά!!! Ο ορυκτός και φυσικός πλούτος και τα αγαθά μιας χώρας να μην ανήκουν στο έθνος κράτος, άρα στους πολίτες, αλλά να ανήκουν στους κεφαλαιούχους ιδιώτες, για να τα διαχειρίζονται αυτοί και να τα διανέμουν, όποτε θέλουν, όπου θέλουν και όσο θέλουν και ταυτόχρονα να εξουσιάζουν ολάκερες κοινωνίες μέσω αυτών των αγαθών.
Εύλογο το ερώτημα των βίαιων πιθανών τότε συγκρούσεων! Ποιος όμως θα τους εμποδίσει να δημιουργήσουν και ιδιωτικό στρατό για να προστατεύει την περιουσία τους που νόμιμα τους παραχώρησε κάποια κυβέρνηση, δηλαδή η ίδια η πολιτεία!

Στα της ΔΕΗ τώρα. Η μεγαλύτερη παραγωγική επιχείρηση της χώρας εδώ και 65 χρόνια. Συνέβαλε στην ανάπτυξη της χώρας, συνέβαλε ώστε η πολιτεία, μέσω αυτής, να ασκεί κοινωνική πολιτική. Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα με στοιχεία του 1998, όπου η αξία της ενεργειακής συμμετοχής του λιγνίτη αντιστοιχούσε με ισοδύναμο εισαγόμενο πετρέλαιο αξίας 200 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Το μεγάλο όμως και σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και βασικός παράγοντας χάραξης ενεργειακής πολιτικής, μιας και η χώρα μας βρίσκεται σε μια απρόβλεπτη περιοχή από πλευράς ασφάλειας και συγκρούσεων.

Αυτήν λοιπόν την δημόσια επιχείρηση την ξεπουλάνε αντί πινακίου φακής!

«Δεν θα ρωτήσουμε τα βατράχια αν θα αποξηράνουμε την λίμνη» δήλωσε γόνος πολιτικού τζακιού, αιώνιος πολιτικός κι ο ίδιος.

«Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Μπορεί να ζήσει κάποιος στο χωριό με την γκαζόλαμπα», δήλωσε έτερο πολιτικό γιουσουφάκι.

Κάποιοι άλλοι φορώντας τον μανδύα του καραγκιόζη για να κρύψουν τα πολιτικά τους εγκλήματα, δηλώνουν πως με τον ιδιώτη οι πολίτες θα έχουν φθηνότερο ρεύμα.
Και το δηλώνουν αυτοί που μέχρι το 2004 βρίσκονταν συχνά πυκνά στις πύλες των ΑΗΣ προασπιζόμενοι τάχα το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Αν γράφαμε τι έλεγαν για την ΔΕΗ όλοι αυτοί οι σημερινοί συγκυβερνήτες θα χρειάζονταν δεκάδες σελίδες. Δεν τους γυρίζουν τα άντερα όταν τους τα λένε οι τα διαβάζουν οι ίδιοι στις χιλιάδες αναδημοσιεύσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η απάντηση είναι όχι. Διαφορετικά ήδη θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Για να παραιτηθεί όμως κάποιος, προασπιζόμενος την αξιοπρέπεια του πάνω από όλα και για την περηφάνια της φάρας του θα πρέπει κάτω από τα παντελόνια να έχει «κάκαλα» που λένε οι πόντιοι και όχι μια μάζα κρέας!

Όλα αυτά δείχνουν πόσο σέβονται την χώρα, τους θεσμούς και τους πολίτες.

Ανθρωπάκια της εξουσίας που παρασιτούν μέσα στους απέραντους σιτοβολώνες της κοινωνίας, που θέλουν να ξεπουλήσουν!

Παίρνοντας την μικρή ΔΕΗ ο ιδιώτης, αυτοδικαίως παίρνει κι όλα τα περιουσιακά της στοιχεία. Δηλαδή τα κτήματα και τους αγρούς που απαλλοτριώθηκαν υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Αυτομάτως γίνεται τσιφλικάς της περιοχής. (άλλωστε επί τουρκοκρατίας η Δ. Μακεδονία έγινε τσιφλίκι του Αλή Πασά, ο οποίος αγόραζε μπιρ παρά, με την απειλή, όλα τα κτήματα.)

Θα ελέγχει την διαχείριση των νερών, θα ελέγχει την στρόφιγγα της τηλεθέρμανσης.

Ποιος θα αποκαταστήσει το περιβάλλον και ποιος θα επαναποδώσει τα εδάφη στην κοινωνία. Εδάφη μάλιστα ανταλλάξιμα γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι είναι πρόσφυγες.

150.000 στρέμματα έχει απαλλοτριώσει η ΔΕΗ στην Δ. Μακεδονία. Ολόκληρα χωριά ξεριζώθηκαν για να στηθούν τα εργοστάσια και τα ορυχεία, με λεφτά του ελληνικού λαού και σε ποιον θα ανήκουν σε λίγα χρόνια;

Κι η κοινωνία τι κάνει! …Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…” Αυτοί είμαστε όσο και να μας πονάει.! “Μοιραίοι” θεατές της συντριβής. Πόσο εύκολα χάνουμε μάχες, που δεν δίνουμε ποτέ, επειδή δεν μάθαμε να μαχόμαστε; Πότε, άραγε, θα αποφασίσουμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε τους προσωπικούς μας δαίμονες, για να πάρουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα σήμερα μας κλέβουν;

Ανάξιοι των προγόνων, ανάξιοι των καιρών… ανάξιοι της μοίρας των δικών μας των παιδιών…

Απόντες από το προσκλητήριο ζωής!

Αντί να επιτάξουμε την εξουσία να μας υπηρετεί όπως εμείς επιθυμούμε και αποφασίζουμε, μας επιτάσσει η εξουσίας δια της βίας να την υπηρετούμε.
Άξιοι της μοίρας και των δεινών που έρχονται.

Το αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα δεν έχει να κάνει με την θεϊκή τιμωρία όπου το παιδί πληρώνει τις αμαρτίες του πατέρα. Ένας δίκαιος θεός δεν θα το έκανε και δεν το κάνει. Απλά τα παιδιά πληρώνουν τις αμαρτωλές επιλογές των γονέων και τις λιποταξίες από τις μάχες.

Υ.Γ
Αν η αυτή η συγκυβέρνηση εγκληματεί κατά της δυτικής Μακεδονίας ειδικότερα και γενικότερα κατά της χώρας και της κοινωνίας σύσσωμη η αντιπολίτευση χρεώνεται την παράδοση χωρίς μάχη.

Θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές να βρίσκονται στην καρδιά της ενέργειας και μαζί με όλους τους φορείς, δημάρχους, περιφέρεια, κλήρο και λαό να είναι στο δρόμο για να αποτρέψουν αυτό που και οι ίδιοι αποκαλούν έγκλημα.

Ας ακούσουν τις δηλώσεις περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη και μέλους του Δ.Σ της ΔΕΗ και υποψήφιου ευρωβουλευτή, στελέχη και οι τρεις της Ν.Δ!

Το μόλις και μετά βίας 30% επιβάλει με έτσι θέλω τις πολιτικές του σε βάρος του 70% και σύσσωμη η αντιπολίτευση το αποδέχεται.

Οι λεκτικές κορώνες δεν δίνουν λύσεις δυστυχώς και δυστυχώς η αντιπολίτευση φάνηκε πολύ μικρή σε έναν πολύ μεγάλο ρόλο!

Οι Θερμοπύλες αφύλακτες και ο Εφιάλτης εκεί!
Ανάξιοι όσοι στο προσκλητήριο του αγώνα δεν είπαν παρών. Ανάξιοι δις όσοι το παρών το εναπόθεσαν στην ασπίδα του αντιπάλου, αντί να παραδώσουν το κορμί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα