ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν τον Προβόπουλο

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ακόμη επτά μέλη της αρμόδιας επιτροπής που ενέκριναν την εξαγορά ποσοστού 31,3 % της Proton Bank  από τον  επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον Μάρτιο του 2010.

Το αδίκημα για το οποίο έχουν κληθεί, την ερχόμενη εβδομάδα, να παράσχουν εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή, είναι αυτό της συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.


Την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και αφού είχε προηγηθεί η προφυλάκισή του για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» της Proton Bank.

Στην αναφορά αυτή την οποία κατέθεσε στις 6-9-2013, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη,  ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι η έρευνα διεξάγεται μεροληπτικά σε βάρος του, ενώ από τη στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται για παράνομα δάνεια ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, θα έπρεπε να είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Γ. Προβόπουλου.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα