ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

«Φωτιά» το κόστος ηλεκτροδότησης στα νησιά - Ο «τιμοκατάλογος» και η λύση

Μέχρι και 1,75 ευρώ κόστισε η κάθε κιλοβατώρα που καταναλώθηκε σε ελληνικό νησί, ίσως η ακριβότερη που έχει καταγραφεί, ενώ το κόστος κιλοβατώρας στα μικρά νησιά με λίγους κατοίκους κυμαίνεται συνήθως από μισό έως ένα ευρώ.
Το υψηλό κόστος στα νησιά αυτά επιμερίζεται και επιβαρύνει το σύνολο των καταναλωτών μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, ώστε οι κάτοικοι των νησιών να απολαμβάνουν τις ίδιες τιμές με αυτούς του ηπειρωτικού συστήματος παρά το υψηλότερο κόστος, λόγω της αποκλειστικής χρήσης πετρελαίου. Η επιβάρυνση αυτή πρωτίστως για τα μικρά ακριτικά νησιά είναι και η μόνη που θα μπορούσε αγόγγυστα να πληρώνει ο καταναλωτής, αφού το τελικό ποσό συνήθως είναι λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ η παραμονή των ακριτών στους τόπους τους, θα πρέπει να ενισχύεται με κάθε τρόπο.
Πόσο όμως δικαιολογείται να επιβαρύνεται ο κάθε καταναλωτής με το υψηλό κόστος ηλεκτροπαραγωγής για νησιά όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και άλλα, που θα έπρεπε να έχουν συνδεθεί με το ηπειρωτικό σύστημα εδώ και χρόνια, ώστε να απαλλαγούν από τη λειτουργία των πετρελαιοκίνητων μονάδων και τη ρύπανση που προκαλούν και οι καταναλωτές της υπόλοιπης χώρας με εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα