Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Δυτική Ολυμπία Οδός: Δημοπρατείται το τμήμα Πάτρα-Πύργος

H προκήρυξη του οδικού τμήματος Πάτρα-Πύργος μήκους 75 χιλιομέτρων είναι θέμα ημερών να δημοσιεύθεί. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα της Δυτικής Ολυμπίας Οδού (Πάτρα-Τσακώνα) που παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που είχε κάνει ο Υπουργός Υποδομών κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com στο έργο αναμένεται να δοθούν προσφορές περίπου στα μέσα Φθινοπώρου. Η χρηματοδότηση του έργοου θα προέλθει από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές-Περιβάλλον. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών.

Το κόστος του έργου είναι στα 340εκ.ευρώ και θα πρόκειται για αποπεράτωση του δρόμου καθώς από την περίοδο 2008-2011 που το κατασκευάζε η ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ το ποσοστό ολοκλήρωσης έχει φτάσει το 25%.

Το επόμενο τμήμα που θα δούμε να δημοπρατείται είναι το Καλό Νερό-Τσακώνα, πιθανότατα στα τέλη του έτους, καθώς προετοιμάζονται οι μελέτες.

Αναφορικά με το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό οι αποφάσεις προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστες και σίγουρα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για το επόμενο διάστημα.

Πάντως με την ολοκλήρωση των 2 πρώτων τμημάτων ουσιαστικά το μεγάλο "μπλόκο" για τη Δυτική Ολυμπία Οδό θα αποτελεί παρελθόν και ειδικότερα για το Νομό Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα