ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: η Δικαιοσύνη επιμένει να "κατανοεί" την πρωτοφανή δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται σήμερα ...



Είχαμε χθες μια αντίδραση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β.Αλεξανδρή, "για την απαράδεκτη απόφαση επίταξης των εργαζομένων Δικηγόρων στην ΔΕΗ -ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, η οποία συνιστά ευθεία παραβίαση του Συντάγματος".

ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Μετά την απαράδεκτη επίταξη των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, η οποία έγινε δυνάμει της υπ. αριθμ. Υ477/05.07.2014 απόφασης του Πρωθυπουργού και της κατ’ εξουσιοδότηση αυτής υπ. αριθμ. Υ3909/05.07.2014 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πληροφορηθήκαμε με κατάπληξη ότι η επίταξη αφορά και τους δικηγόρους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις ανωτέρω εταιρείες.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιώνχωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 παρ. 4 του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανωτέρω συνταγματική διάταξη,οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται, ενώεπίταξη προσωπικών υπηρεσιών επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχει περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκη για την άμυνα της χώρας ή κατεπείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Σημειωτέον δε ότι, κατά τους κοινά αποδεκτούς κανόνες ερμηνείας του συνταγματικού δικαίου, οι εν λόγω ...εδώ greeklignite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα