ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η έκθεση της Task Force για τις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα επιτάχυνε την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού της οικονομίας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και τη μεγαλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, διαπιστώνει η 6η έκθεση δραστηριοτήτων της Ομάδας Δράσης, για το διάστημα Οκτώβριος 2013 Ιανουάριος 2014, σύμφωνα με ανώτερη πηγή της Task Force.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, τόσο τα κράτη μέλη της ΕΕ, όσο και το ΔΝΤ και οι διεθνείς οργανισμοί, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής και θα αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, απαιτείται πολλή προσπάθεια. Πολλοί Έλληνες υποφέρουν, τόσο στο θέμα της υγείας- αποκλεισμένοι ακόμη από το σύστημα περίθαλψης, το οποίο όμως αλλάζει- όσο και λόγω ανεργίας. Οι προσδοκίες όμως είναι ότι η Ελλάδα θα μπει σε θετική ανάπτυξη και θα σταματήσει η άνοδος της ανεργίας. Χρειάζεται κοινωνική συνοχή, ένα καλύτερο σύστημα είσπραξης εσόδων, ηγεσία, αποφασιστικότητα και αντοχή.


Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η πρόοδος στον τομέα της διαφθοράς, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη νομοθετική αλλαγή στον τομέα της υγείας, που διασφαλίζει την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και την καθολική πρόσβαση των πολιτών στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο χαρακτηρίστηκε "μεγάλο επίτευγμα".

Ειδικότερα, στον τομέα των εσόδων, επισημαίνεται ότι, με τη συντονισμένη βοήθεια της Κομισιόν και του ΔΝΤ συνεχίζεται η πρόοδος η οποία χαρακτηρίζεται "ουσιαστικότατη", αλλά ότι πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα είσπραξης και ζητείται να βελτιωθεί ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ στον τομέα της διοίκησης των εσόδων, ζητείται να δοθεί έμφαση στον ΦΠΑ και την είσπραξη των "δυνάμενων να εισπραχθούν" ληξιπρόθεσμων χρεών και να στηριχθεί ο ΓΓ Εσόδων.

Η Ομάδα Δράσης, τονίστηκε, στηρίζει τη δέσμη συστάσεων του ΟΟΣΑ, το όφελος από την υλοποίηση των οποίων αποτιμάται σε 5 δισ. ευρώ.

Παραμένει ζωτικής σημασίας το πρόβλημα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και "κρίσιμο" το θέμα της ανεργίας, η άνοδος της οποίας αναμένεται να ανασχεθεί από την αναμενόμενη ανάπτυξη, εξέλιξη που σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων "Εγγύηση για τη Νεολαία" και του "Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου", θα επιφέρει κάποια ανακούφιση.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα