ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Mετά την πώληση της «μικρής» έρχεται και η σειρά της μεγάλης ΔΕΗ

 Η προίκα και οι υποψήφιοι επενδυτές για την «μικρή ΔΕΗ» - Αλλάζει άρδην το τοπίο στην αγορά ενέργειας

Θέμα ημερών θεωρείται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση της μικρής ΔΕΗ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής μετά από την σχετική συμφωνία με την τρόικα.
Ενδιαφερόμενοι για τη μικρή ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα είναι όλοι οι ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί όπως η Elpedison, η ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ, ο Μυτιληναίος και η Motor Oil. 
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι επειδή η επένδυση είναι αρκετά μεγάλη δεν θα πρέπει να αποκλείονται και οι συνεργασίες με διεθνείς ομίλους. 
Ήδη τα περιουσιακά στοιχεία που θα πριμοδοτηθεί η μικρή ΔΕΗ είναι έτοιμα και περιλαμβάνουν δύο λιγνιτικά συγκροτήματα με τρεις μονάδες σε λειτουργία και άδεια για την κατασκευή μιας νέας μονάδας, τρεις υδροηλεκτρικές μονάδες και μια μονάδα φυσικού αερίου.
Ειδικότερα τα στοιχεία που θα μεταφερθούν από τη ΔΕΗ στη "μικρή ΔΕΗ" είναι:
- Οι λιγνιτικές μονάδες 1380MW: Αμύνταιο 1 και 2 καθώς επίσης και η Μελίτη 1 και 2. Μαζί παραχωρούνται και τα λιγνιτωρυχεία Αμύνταιου, Μελίτης, Κομνηνά  και Κλειδί.
- Τα υδροηλεκτρικά συνολικής ισχύος 833MW: Θησαυρός 384MW και Πλατανόβρυση 116MW στον ποταμό Νέστο στη Δράμα, καθώς  και οι μονάδες Πουρνάρι 1 300MW και Πουρνάρι 2 33,6MW στον ποταμό Άραχθο στην Άρτα.
- Η μονάδα συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή ισχύος 485 MW.
Έτσι, μετά και την χθεσινή αποστολή στη Βουλή του σχέδιο της Πρόσκλησης Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, το τοπίο στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας αλλάζει ριζικά. 
Άλλωστε μετά την πώληση της «μικρής» έρχεται και η σειρά της μεγάλης ΔΕΗ, στην οποία προβλέπεται η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο 17% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει το Δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα