Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μπαράζ θετικών εκθέσεων για ΔΕΗ από JP Morgan, Πειραιώς και Pantelakis

H JP Morgan επιβεβαιώνει τη σύσταση overweight και την τιμή στόχο των 13,5 ευρώ που έχει εκδώσει για τη ΔΕΗ, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης. Όπως σημειώνει ο οίκος, τα EBITDA του 2013 ήταν κατά 4% χαμηλότερα των προσδοκιών, όμως, εάν εξαιρεθούν τα έκτακτα μεγέθη, τότε τα EBITDA σημειώνουν ετήσια αύξηση 20% (σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, οι ζημιές των 225 εκατ. ευρώ θα ήταν κέρδη 3 εκατ. ευρώ).

Η JP Morgan σημειώνει επίσης ότι η θετική επίπτωση από την επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου με την Gazprom, που ισχύει αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2013, δεν έχει συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα του 2013, επομένως αναμένεται να δώσει ώθηση στα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.


Ο οίκος δικαιολογεί τη σύσταση overweight, επισημαίνοντας ότι περιμένει θετικό momentum στα κέρδη ανά μετοχή το 2013-2016. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι το προσαρμοσμένο P/E της μετοχής θα μειωθεί από το 29 (για το 2013) στο 9,4 έως το 2015.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις της JP Morgan για τη ΔΕΗ κάνουν λόγο για έσοδα 6 δισ. ευρώ το 2014 και EBITDA 1,1 δισ. ευρώ (έναντι consensus για 6,1 δισ. ευρώ και 1,2 δισ. ευρώ αντίστοιχα).

Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή δίνει σύσταση outperform και τιμή στόχο στα 15,5 ευρώ για τη ΔΕΗ. Και αυτοί σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα της επιχείρησης ήταν κατώτερα των προβλέψεών τους λόγω των έκτακτων μεγεθών, ενώ εάν αυτά εξαιρεθούν, η διαφορά είναι μικρή.

Η χρηματιστηριακή δηλώνει ότι νιώθει ασφαλής με τις προβλέψεις της για τη ΔΕΗ, με δεδομένο ότι οι λειτουργικές επιδόσεις κινήθηκαν πολύ κοντά στις αναμενόμενες. Στα θετικά, η Πειραιώς σημειώνει την επιβράδυνση του ρυθμούς μείωσης της ζήτησης, αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (για το πρώτο τρίμηνο).

Σύσταση overweight, με τιμή στόχο στα 13,4 ευρώ και από την Pantelakis Securities.

Τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου ωφελήθηκαν από τις βελτιωμένες τάσεις στη ζήτηση, τα υψηλότερα τιμολόγια, το καλύτερο μείγμα πωλήσεων, τη μικρότερη δυσμενή επίδραση από το μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους και από την απουσία των περσινών προβλέψεων ύψους 59 εκατ. ευρώ για τις Hellas Power και Energa.

Κατά το 2014, η ΔΕΗ αναμένεται να ωφεληθεί από την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για την αγορά χονδρικής, τη μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου της Gazprom και την μείωση των προβλέψεων σε σχέση με τις απαιτήσεις.

Όμως, οι προοπτικές των τιμολογίων παραμένουν αβέβαιες, σημειώνει η Pantelakis, και η ΔΕΗ αντιμετωπίζει μια σειρά απαιτήσεων από το διαχειριστή του δικτύου, για τις οποίες δεν έχει διενεργήσει προβλέψεις.

newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα