Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σαμαράς, πως λέμε… Ρέντσι, καμία σχέση.

Εδώ έχουμε να συγκρίνουμε δύο πρωθυπουργούς με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Ο ένας αυξάνει τους φόρους και υπόσχεται ανάπτυξη. Ο άλλος μειώνει τους φόρους για να έρθει η ανάπτυξη.

Ο ένας παρακαλάει τους ξένους επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα (στην ουσία να αγοράσουν την Ελλάδα) της υψηλής φορολογίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των μισθών πείνας. Ο άλλος βασίζεται αποκλειστικά πάνω στον ιταλικό λαό και τους Ιταλούς επιχειρηματίες. 

Τι έκανε λοιπόν ο Ρέντσι; Κάτι πολύ απλό. Μείωσε τους φόρους των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των μισθωτών και ως ισοδύναμο, αύξησε τη φορολογία των κατόχων μετοχών ιδιωτικών εταιριών. Δηλαδή φορολογεί το κεφάλαιο και ρίχνει χρήματα στην κατανάλωση. Αντιλαμβάνεται φυσικά ο λογικός αυτός άνθρωπος, πως μόνο αν αναζωογονηθεί οικονομικά η κοινωνική βάση της Ιταλίας, θα προκύψει ανάπτυξη. Αντίθετα ο Σαμαράς θεωρεί πως με τη μεγάλη φορολόγηση και εξαθλίωση του λαού, θα δημιουργήσει ένα εξαθλιωμένο προλεταριάτο για να προσελκύσει ξένους επενδυτές με το χαμηλό κόστος εργασίας. Επομένως Ρέντσι και Σαμαράς δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Ο ένας είναι Ηγέτης του λαού του, ο άλλος είναι ένας διεκπεραιωτής εντολών ξένων προς την Ελλάδα συμφερόντων.

Υπάρχει και κάτι που δεν το γνωρίζουν οι Έλληνες. Γιατί άραγε οι Γερμανοί δεν απαίτησαν να επιβάλουν μνημόνιο στην Ιταλία, την ώρα που κατάφεραν να επιβάλουν ως πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Μόντι; Γιατί απλά το Σύνταγμα της Ιταλίας ορίζει ότι με 500 χιλιάδες υπογραφές Ιταλών πολιτών, υποχρεωτικά διεξάγεται δημοψήφισμα επί παντός θέματος. Επομένως μνημόνιο στην Ιταλία δεν μπορεί ποτέ να περάσει. Αυτό για όσους υποστηρίζουν ότι οι θεσμοί δεν έχουν καμία σχέση με την κατάντια μας.

ΥΓ. Ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι 61 εκατομμύρια και μόνο 500 χιλιάδες πολίτες μπορούν να προκαλέσουν δημοψήφισμα. Αν κάνετε ένα απλό μαθηματικό υπολογισμό, θα δείτε πως μόνο το 0,8% των Ιταλών, μπορεί να προκαλέσει δημοψήφισμα, όταν εδώ για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή πρέπει να πιάσει το 3%. Άντε τώρα να περάσει μνημόνιο στην Ιταλία, χωρίς να το θέλει ο λαός….

Πέτρος  Χασάπης/olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα