Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αιτήσεις για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία της χώρας, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος". 

Σύμφωνα με απόφαση της διοικούσας επιτροπής των πρότυπων πειραματικών σχολείων οι γονείς μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και τις 31 Μαρτίου στη διεύθυνση http://apps.athena.net.gr/pps/aitisi επιλέγοντας το σχολείο που επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους.

Σχετικά με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά πρότυπα πειραματικά σχολεία, η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κλήρωση στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων. Αντίθετα στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια θα ισχύσει για δεύτερη χρονιά η διεξαγωγή τεστ δεξιοτήτων.

Οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια καλούνται να εξεταστούν σε τρία γνωστικά πεδία: κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας, μαθηματικά και φυσική.  Αντίστοιχα, οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στα πειραματικά λυκεία θα εξεταστούν στα γνωστικά πεδία της κατανόησης κειμένων και στα μαθηματικά.

Στην απόφασή της ΔΕΠΠΣ αναφέρεται ότι δεν ορίζεται συγκεκριμένη ύλη που θα πρέπει να μελετηθεί από τους μαθητές, καθώς η εξέταση βασίζεται στο σύνολό της φοίτησης των μαθητών στην προηγούμενη βαθμίδα εκπαίδευσής τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/Εnikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα