ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η «Μικρή ΔΕΗ» δεν θα μεγαλώσει…

Παλιά καραβάνα της πολιτικής ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, γνωστός μου από τότε που υπηρέτησε γενικός γραμματέας αρχικά και υφυπουργός, μου σχολίαζε αυτά που έγραψα στο Capital. gr σχετικά με την έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη «μικρή ΔΕΗ».

- Μωρέ, καλά τα γράφεις εσύ ότι κανείς σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να αγοράσει το 30% της ΔΕΗ, τη «μικρή ΔΕΗ» που λένε, με λιγνιτικές μονάδες και κάποια υδροηλεκτρικά, έχοντας απέναντί του την κρατική ΔΕΗ με το 70%, αλλά το θέμα είναι ότι τους παίρνεις στα σοβαρά.
- Δηλαδή, τι; Να αγνοήσω ότι συντάχθηκε ένα νομοσχέδιο, έστω και έπειτα από 15 χρόνια που παραλάβαμε την οδηγία για την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, και ετοιμαζόμαστε για τον διαγωνισμό πώλησης του συγκεκριμένου πακέτου;
- Να μην το αγνοήσεις, αλλά να διαβάσεις σωστά, ανάμεσα στις γραμμές, τι θέλουν να πουν και τι θέλουν να κάνουν με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ».
- Τι θέλουν να κάνουν ;

- Μα, αστειεύεσαι; Δεν θέλουν να πωλήσουν τίποτε από τη ΔΕΗ και κοροϊδεύουν και τους Ευρωπαίους και όλους μας.
- Από πού το βγάζεις το συμπέρασμα;
- Από το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε την προηγούμενη Παρασκευή ο αρμόδιος υφυπουργός που έχει χρεωθεί την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και από το ξεσήκωμα των πάντων. Νομίζεις ότι το ξεσήκωμα για να μην πωληθεί η «μικρή ΔΕΗ» είναι τυχαίο; Δεν καταλαβαίνεις ότι όλα είναι σχεδιασμένα ;
- Για πες μου, τι συλλογίζεσαι εσύ που έχεις περάσει και από καρέκλες υπουργείων;
- Πρώτον, το νομοσχέδιο ετοιμάστηκε και θα πάει στη βουλή πριν από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές. Άρα, εκ των πραγμάτων θα γίνει πολιτική «επανάσταση», γιατί, εν όψει εκλογών, κανείς δεν ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις. Και πολύ περισσότερο της ΔΕΗ. Δεύτερον, ξεσήκωσαν τη ΓΕΝΟΠ να χαλάσει τον κόσμο για την πώληση και τους δημάρχους της περιοχής των σταθμών της ΔΕΗ που θα πωληθούν, για να αναστατώσουν τους κατοίκους.
- Ναι, αλλά το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει. Οπότε δεν έχει σημασία ο χρόνος.
- Ίσως περάσει. Αλλά άκου και το τρίτο. Για να ετοιμαστεί ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιο υφυπουργού, θα χρειαστούμε ένα χρόνο και βάλε. Άρα, πηγαίνουμε στο 2015, περίπου στα μέσα. Τότε όμως, θα γίνουν οι εκλογές. Αλλά , και αν δεν γίνουν, πράγμα που αποκλείω, θα ξεκινήσει ο προεκλογική περίοδος, που σημαίνει ότι κάθε πρόγραμμα αποκρατικοποίησης μπαίνει στο συρτάρι. Εντωμεταξύ, θα έχουν σηκώσει παντιέρες νίκης και η ΓΕΝΟΠ και οι δήμαρχοι που χάλασαν την πώληση για το καμάρι μας … τη ΔΕΗ.
- Και η επόμενη κυβέρνηση ;
- Η επόμενη είναι που θα το θάψει εντελώς. Γιατί η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι η σημερινή και δεν θα υπάρχουν και οι σημερινοί υπουργοί . Οπότε θα μελετηθεί … εκ νέου και το νομοσχέδιο, όπως και το πρόγραμμα εκποίησης του 30% της ΔΕΗ. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου... κατάλαβες τώρα γιατί σου λέω ότι τους παίρνεις στα σοβαρά;
(του Γιώργου Κράλογλου, "ΚΕΦΑΛΑΙΟ", 22/03/2014)energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα