ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η Πορτογαλία ταράζει τα νερά

του ΦΙΛΗ ΚΑΪΤΑΤΖΗ
Κάτι τρέχει... στην Πορτογαλία με το νερό, που δεν πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της χώρας, «και οι 19 συμβάσεις παραχώρησης στο πλαίσιο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην ύδρευση, επιβάρυνε τις τοπικές κοινωνίες».

Ακόμα χειρότερο είναι ότι «τα 3/4 των συμβάσεων παραχώρησης εγγυώνται αποζημιώσεις στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εάν υπάρχει πτώση στη χρήση του νερού στον αριθμό των καταναλωτών».

Η έκθεση, την οποία παρουσιάζει η SavegreeKwater στην καμπάνια της (δεύτερο μέρος) «Κάτι τρέχει με το νερό» με τίτλο πότισμα, αναφέρει:

Και οι 19 συμβάσεις

«Το δικαστήριο εξέτασε και τις 19 συμβάσεις για τις περιοχές Alcanena, Barcelos, Batalha, Campo Major Cazzazeda de Ansiaes, Figueira da foz, Fundao, Qurem, Trancoso, Gondomar, Setubal, Paredes, Valongo, Fale, Santa Maria de feiza, Matosinhos, Santo Tirso/Tzofa, Pacos de ferreira και Marco de Canaveses και απεφάνθη: Υπάρχει άνιση κατανομή του παθητικού που ωφελεί σαφώς τους ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών εις βάρος των τοπικών αρχών. Μόνο στο Barcellos εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν στην εταιρεία Aquas de Barcelos περίπου 172 εκατομμύρια ευρώ σε δόσεις κατά τη διάρκεια της σύμβασης».

Αλλο παράδειγμα που επισημαίνεται είναι ότι «το τοπικό δημοτικό συμβούλιο του Marco de Canaveses αναγκάστηκε να πληρώσει στην ιδιωτική εταιρεία παροχής Aquas de Marco 18.000.000 ευρώ αποζημίωση».

διαβάστε τη συνέχεια εδώ στο enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα