ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Πειραιάς: Το νέο πρόσωπο της πόλης έρχεται με Τραμ και Μετρό

Αλλάζει «πρόσωπο» ο Πειραιάς, καθώς η έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 αλλά και του μετρό εντός του 2017 έφερε σημαντικές τροποποιήσεις στον κυκλοφοριακό χάρτη της περιοχής, με μονοδρομήσεις σε κεντρικές οδούς, νέες λεωφορειολωρίδες και μεταβολές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παρεμβάσεων ο Πειραιάς θα αποκτήσει ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο (με τραμ, μετρό, υπογειοποίηση ΗΣΑΠ και ελεγχόμενη στάθμευση), που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της πόλης και κυρίως θα την απαλλάξει από την κυκλοφοριακή... ασφυξία που βιώνει -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- εξαιτίας της αυξημένης κίνησης στους δρόμους γύρω από το λιμάνι.


Το τραμ θα ξεκινάει από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και θα καταλήγει στο λιμάνι, στην Ακτή Ποσειδώνος, εξυπηρετώντας καθημερινά περίπου 35.000 επιβάτες και μειώνοντας τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στην πόλη κατά περίπου 15.000. Το τραμ θα ακολουθεί κυκλική πορεία μέσα στην πόλη, με μια μονή γραμμή 5,4 χιλιομέτρων, με συνολικά 12 στάσεις, και θα συνδέει τον Πειραιά με το ΣΕΦ σε μόλις οκτώ λεπτά!

Επιβάτες
Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά θα εξυπηρετεί από το 2017 περίπου 132.000 επιβάτες ημερησίως, θα συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε 45 λεπτά και εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 23.000 τα αυτοκίνητα που κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.   

Πρόκειται άλλωστε για τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ σε πόλη της Ελλάδας. Μέχρι τις 16 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μονοδρομήσεις στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη (προς Αθήνα), Βασιλέως Γεωργίου Α' (προς λιμάνι), 34ου Συντάγματος, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας και Χατζηκυριάκου, αντιστροφή φοράς σε μονόδρομους (Ευαγγελιστρίας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Καραολή και Δημητρίου, Μπουμπουλίνας), τροποποιήσεις γραμμών τρόλεϊ (16, 17 και 20), ενώ θα δημιουργηθούν λεωφορειολωρίδες στις οδούς Τσαμαδού, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας και στον Αξονα Χατζηκυριάκου - Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο Δήμος Πειραιά ετοιμάζει ενημερωτική καμπάνια για το νέο «προφίλ» της πόλης και τις αλλαγές, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των οδηγών και των επιβατών μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τον Εμπορικό Σύλλογο ώστε να μην επηρεαστεί από τις μονοδρομήσεις η κίνηση στα καταστήματα της περιοχής.

dimokratianews.gr/ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα