Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Με ανακοίνωση της τρόικας την τετάρτη το βράδυ επισημοποιήθηκε η συμφωνία των δανειστών με τη χώρα μας

Στέλιος Μπαμιατζής
Η διεθνής τρόικα των πιστωτών της Ελλάδας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι ενέκρινε την τελευταία αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας
Με αυτό τον τρόπο βάζει τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων τους τελευταίους έξι μήνες, μία εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει στην εκταμίευση μιας νέας δόσης.

Η εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου της Ελλάδας αναμένεται ότι θα γίνει "τις επόμενες εβδομάδες", αφού την εγκρίνουν και τυπικά το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και το Eurogroup, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του Ταμείου και της Επιτροπής η οποία δόθηκε ταυτόχρονα στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με την τρόικα οι δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας θα επιτρέψουν στη χώρα να εκπληρώσει τους στόχους που της έχουν τεθεί, περιλαμβανομένης της καταγραφής ενός πρωτογενούς πλεονάσματος ίσου με το 3% του ΑΕΠ της το 2015.
Ωστόσο η τρόικα επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος οι ελληνικές τράπεζες να χρειαστούν ένα αρκετά υψηλότερο ποσό για να ανακεφαλαιοποιηθούν από ότι προβλέπουν οι ελληνικές αρχές, ιδίως εάν δεν διευθετηθεί σύντομα το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Το κλιμάκιο της τρόικας το οποίο ολοκλήρωσε την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος επισήμανε ότι η οικονομία της Ελλάδας "αρχίζει να σταθεροποιείται" και οδεύει προς "μια σταδιακή επάνοδο της ανάπτυξης", κάτι το οποίο συνάδει με προηγούμενες προβολές της. Επισήμανε επίσης ότι οι τιμές "διορθώνονται" και πως "ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλότερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης".
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα