Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τροπολογία για την αξιολόγηση των αποσπασμένων σε Βουλή, κόμματα

Δεκτή έγινε τελικά η τροπολογία που κατέθεσαν 15 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βάσει της οποίας οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία και θα αξιολογούνται από τους φυσικούς προϊσταμένους τους, δηλ. από τους διευθυντές των πολιτικών γραφείων ή των κομμάτων στα οποία απασχολούνται. 

Η τροπολογία που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις αλλά και σχόλια περί «ειδικής ή προνομιακής μεταχείρισης» υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ενώ «παρών» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» καταψήφισαν την επίμαχη τροπολογία. 


Συμφώνα με την τροπολογία, οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι σε κοινοβουλευτικά ή κομματικά γραφεία θα αξιολογηθούν με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων του δημοσίου στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας καθώς κρίθηκε ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι σε βουλευτικά δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία αξιολόγηση και θα οδηγούνταν αυτομάτως σε απόλυση. 

Στη συγκεκριμένη ρύθμιση σημειώνεται ότι «το σύνολο των ανωτέρω υπαλλήλων στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς έχει εντοπισθεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησής τους κάτι που είναι δίκαιο πλέον να προβλεφθεί» και επισημαίνεται ότι η «αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί».



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα