Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη εχθές το φόρουμ με τίτλο «Επανεκκινώντας την ανάπτυξη». Η εκδήλωσε συγκέντρωσε σημαντικούς ομιλητές και πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Σε μία κουβέντα που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες συζητήθηκε η επανέναρξη των αυτοκινητόδρομων, η στόχευση για τα έργα, τα κονδύλια που υπάρχουν και πως θα βελτιωθεί το περιβάλλον παραγωγής έργων.

Σε ερώτηση του Νίκου Καραγιάννη από το ypodomes.com  για την τύχη των νέων έργων με παραχώρηση και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού (που έχει παρουσία σε δύο Ρυθμιστικά για την Αθήνα) είχαμε εξαιρετικές ειδήσεις.

Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Σύμβουλο του Υπουργείου Υποδομών κο Παντελιά.


Η πρώτη ήταν πως είμαστε προ των πυλών για την προκήρυξη δημοπράτησης του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου τις  επόμενες εβδομάδες που ουσιαστικά ανοίγει τον χορό της νέας γενιάς έργων με παραχώρηση. Το έργο έχει κόστος περίπου 800εκ.ευρώ. Η απάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού ΠΟΜΕΔΙ κου Χρυσοχοϊδη, προχθές.

Η δεύτερη απάντηση ήταν σχετικά με τα νέα έργα παραχώρησης. Όπως ανέφερε ο κος Παντελιάς τα έργα της Υποθαλάσσιας Σαλαμίνας, Λευκάδας και ο οδικός άξονας Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη δεν μπορούσαν μέχρι πρόσφατα να δημοπρατηθούν λόγω της εμπλοκής των έργων στους αυτοκινητόδρομους καθώς θεωρούνταν βέβαιο πως δεν θα είχαν την απαιτούμενη επιτυχία.

Όπως είπε πλέον με τους αυτοκινητόδρομους σε πλήρη ανάταξη το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στην δημοπράτηση των νέων έργων. Ο τρόπος που θα δημοπρατηθούν είναι με την μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Το δυσάρεστο νέο ήρθε όμως για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού που ο σχεδιασμός τους έχει περάσει από τα δύο τελευταία Ρυθμιστικά για την Αθήνα. Όπως απάντησε ο κος Παντελιάς προς το παρόν δεν έχουμε κάτι  για τις επεκτάσεις και το όλο θέμα είναι προς συζήτηση αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι άμεσα.

Φυσικά η δημοπράτηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού που αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα αλλά και όλη την Αττική θα μας απασχολήσει και το επόμενο διάστημα λόγω και της αξιοποίησης Ελληνικού που λόγω των επεκτάσεων θα ενδιαφέρει άμεσα τον επενδυτή να υπάρχει ένα δίκτυο αστικών αυτοκινητόδρομων «στην πόρτα του» ενώ σε διαβουλεύσεις είμαστε και για την τύχη της σήραγγας Αργυρούπολης που θα συνέδεε απευθείας τα νότια Προάστια με τα Μεσόγεια και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από την επενδυτική έκδοση A-ENERGY, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (ΕΚ), η Πρωτοβουλία "Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη" και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα