Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η Τιμία Κάρα του Αγ. Νικολάου Πλανά στο Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς Θα φιλοξενηθεί η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά, που θα φθάσει στον Πειραιά το σήμερα το απόγευμα.
Η Τιμία Κάρα του Αγ. Νικολάου Πλανά στο Ναό Ευαγγελιστρίας ΠειραιώςΗ Τιμία Καρά του Αγίου Νικολάου Πλανά θα μείνει στον Πειραιά μέχρι την Κυριακή 30 Μαρτίου.
Την Τιμία Κάρα θα συνοδεύσει ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος.
Στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης Βλαμαρής Σάμου.
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΝΑΣ
Ο Νικόλαος γεννήθηκε το 1851 στη Νάξο, διδάχτηκε τα πρώτα γράμματα από τον ιερέα παππού του, τον οποίο και συνόδευε στις Λειτουργίες και τους Εσπερινούς, βοηθώντας τον στο Ιερό και το ψαλτήρι.
Σε ηλικία 14 ετών ο Νικόλαος έμεινε ορφανός από πατέρα και μαζί με την μητέρα του και την αδελφή του μετακόμισαν στην Αθήνα. Όταν ο Νικόλαος δεν είχε βιοποριστικές ασχολίες, έτρεχε κοντά σε κληρικούς και φωτισμένους μοναχούς για να ακούει πνευματικούς λόγους, σύχναζε σε ιερές ακολουθίες και αγρυπνίες, βοηθούσε τους ιερείς στο Άγιο Βήμα ή τους ψάλτες στο αναλόγιο.
Η μητέρα του, επηρεασμένη και από το παράδειγμα του ιερέα πατέρα της, επιθυμούσε να δει τον Νικόλαο έγγαμο κληρικό. Σε ηλικία 28 ετών, την άνοιξη του 1879, ο Νικόλαος παντρεύτηκε την Ελένη Προβελεγγίου και στις 28 Ιουλίου του ίδιου έτους στον ίδιο Ναό της Μεταμορφώσεως στην Πλάκα, χειροτονήθηκε διάκονος.
Το 1880 η διακόνισσα του Ελένη, αφού γέννησε το παιδί τους έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Εδώ φάνηκε η απέραντη υπομονή και η εμπιστοσύνη που είχε στην πρόνοια του Θεού, στην οποία αφέθηκε αυτός και το παιδί του.
Αναθέτει τη φροντίδα του γιού του στη μητέρα του και την αδελφή του και γίνεται μοναχός. Πέντε χρόνια υπηρέτησε ως διάκονος και στις 2 Μαρτίου του 1884, χειροτονήθηκε ιερέας. Έκτοτε και επί 48 ολόκληρα χρόνια, μέχρι την οσιακή κοίμησή του, διακρίθηκε ως ο λειτουργικότερος ιερέας και άνθρωπος προσευχής, του οποίου η ζωή υπήρξε μια αδιάκοπη διακονία του θυσιαστηρίου.
Πηγη synodoiporia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα